ASHMORE Investment Management Limited


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Ashmore Investment Management Limited - Ashmor investment fund - ASHMORE
ADRESSE
20 Bedfordbury - London WC2N 4BL, London

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Beschreibung der Tätigkeit
Ashmore je specijalizovana kompanija za aktivno upravljanje fondovima koja prvenstveno radi sa zajmovima, posebno u zeljama u razvoju. Kao jedan od najuspešnijih i najiskusnijih investitora u dugovnoj i valutnoj oblasti na novim tržištima, Ashmore je poznat po svom razvijenom i inovativnom investicionom pristupu i izuzetnim ostvarenim rezultatima.
Ahsmore je osnovan 1992, prvobitno kao ANZ Fund Management u okviru ANZ Investment Bank. Rukovodeći tim je februara 1999. kupio kompaniju od ANZ Investment Banke. Sredstva pod upravom Ashmore iznose oko 750 miliona američkih dolara.

Ashmore trenutno upravlja s četiri vodeća fonda koji ulazu u dugove zemljama u razvoju. (jednogodišnji rezultati poslovanja Ashmora prikazani su kod Lipper Ink. i kod Wall Street Journal Europe u broju od 12. januara 2001.) Ashmorov vodeći fond - Likvidni investicioni portfelj za nova tržišta (EMLIP) - od svog osnivanja 1992. daje godišnji prihod od preko 19%, i dobio je najviši rejting AA ocenu od rejting kompanije S&P Fund Services, a januara osvojio pet zvezdica u rangiranju Global Fund Analysis.

Poslovna filozofija koju zastupa Ashmore lezi u pronalaženju vrednosti hartija od vrednosti i u povećanju ukupanog prihoda kroz aktivno upravljanje investicijama. U sprovođenju svoje poslovne filozofije Ashmore se oslanja na vrhunske i pravovremene informacije i stručne analize. Ashmore fondovi primenjuju Ashmore portfeljski model (APF) po kome se sredstva dele po kategorijama: visoki prinos, ukupnog prihoda i specialnie situacije. Tako kombinovana sredstva stvaraju visoko razuđeni portfelj likvidnih investicija sa širokim dijapazonom u odnosu na rizik i prihod koji ostvaruju.

Ashmore smatra, a rezultati njegovih fondova to i pokazuju, da stručna analiza zajedno sa aktivnim upravljanjem fodnova od strane stručnjaka sa dugogodišnjim stručnim iskustvom predstavlja ključ za natprosečne prihode uz mali rizik.

Ashmore je registrovan kod Organizacije za praćenje investicionih menadžera (IMRO) u Velikoj Britaniji kao i kod Komisije za hartije od vrednosti i berze (SEC) u SAD kao investicioni savetnik.

Nachrichten