Poslovni sistem Mercator d.d. Ljubljana


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Poslovni sistem Mercator d.d. Ljubljana
ADRESSE
Dunajska cesta 107
p.p. 3234, 1001 Ljubljana
Verantwortliche Person
Tomislav Čizmić
Vorgänger +

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Ereignisse
Personen
Philanthropie
Bildstrecken
Beschreibung der Tätigkeit
Poslovni sistem Mercator d.d. je jedna od vodećih slovenačkih kompanija, koja načinom poslovanja u oblasti trgovine, proizvodnje i pružanja usluga promoviše bolji kvalitet života i poslovne saradnje.

Poslovni sistem Mercator postoji već 53 godine i jedan je od najpoznatijih trgovinskih lanaca u bivšoj Jugoslaviji. Danas je deoničarsko društvo sa oko 20 000 deoničara. Krajem devedesetih Mercator se ponovo vraća u bivše jugoslovenske republike: Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, a od prošle godine i u Srbiju.

Poslovni cilj Mercatora je da postane vodeći trgovinski lanac na ovim prostorima, po ugledu na najbolje trgovinske lance u Evropi. Investicije u inostranstvu predstavljaju za Mercator investiciju u budućnost. U proteklih pet godina Mercator je uložio 520 miliona evra u širenje trgovinskog lanca.

Poslednja u nizu ovih investicija je izgradnja Mercator Centra Beograd. Ovo direktno ulaganje kapitala, vredno 38 miliona evra, predstavljalo je najveću stranu investiciju u Srbiji prošle godine. U narednih pet godina Poslovni sistem Mercator očekuje prihod od oko 2 milijarde evra, od čega 40 odsto od prihoda van Slovenije. Očekuje se da će godišnji prihod Mercator Centru Beograd biti oko 50 miliona evra. U skladu sa tim, uložena investicija u izgradnju ovog centra bi trebalo da se vrati za desetak godina.


PO ČEMU SE MERCATOR RAZLIKUJE

Novi Mercator Centar se razlikuje od konkurencije po raznolikosti ponude, odnosu prema kupcima i visokim standardima poslovne saradnje sa dobavljačima i proizvođačima. Dolaskom na nova tržišta Mercator zasniva dugoročnu poslovnu saradnju sa lokalnim dobavljačima i proizvođačima, od kojih vremenom stvara svoje stalne partnere. Sklapanjem ugovora sa Mercatorom dobavljači imaju mogućnost da prodaju svoje proizvode u celom lancu ove trgovinske kuće, što znači u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ponuda je stalnog, visokog kvaliteta i ujednačena u svim Mercatorovim Centrima.


Nachrichten