MARTIMEX BEOGRAD - privredno društvo obrisano iz registra


Klein Unternehmen
Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
PREDUZEĆE ZA TRGOVINU I USLUGE MARTIMEX D.O.O. - privredno društvo obrisano iz registra
ADRESSE
Kneginje Zorke 16/ II/5, 11000 Beograd
Verantwortliche Person
VELJKO MARTON

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Finanzen
Beschreibung der Tätigkeit
Distribucija toaletnih proizvoda, kozmetičkih proizvoda

Poduzeće “Martimex d.o.o.” osnovano je od strane g. Veljka Martona, kao nastojanje da se domaće tržište približi svijetu luksuznih proizvoda.
Nakon mnogih godina koje je proveo radeći u inozemstvu, pojavom privatnog poduzetništva u Hrvatskoj, odlučio je upustiti se u poslovni pothvat osnivanja poduzeća koje se bavi distribucijom tzv. selektivne kozmetike.
Nakon dobivenog posla s prvom stranom kompanijom koja se bavi parfumerijskim poslom, otvorila su se vrata i kod mnogih drugih, te je uspješna suradnja uspostavljena s mnogim prestižnim svjetskim kompanijama.
Kako je prije desetak godina naše tržište bilo nerazvijeno u tom smislu, pokazalo se da je riječ o zanimljivom poslu.
Danas je Martimex specijalizirano trgovačko poduzeće za uvoz, veleprodaju i maloprodaju kozmetičkih i parfumerijskih proizvoda.
Po ostvarenom prometu i udjelu na tržištu jedno je od dva najuspješnija poduzeća u parfumerijskom poslu u Hrvatskoj.

U svom razvoju orijentiran je na selektivne proizvode, ekskluzivne parfeme, dekorativne proizvode i preparate za njegu lica i tijela, a distribuira ih u najbolje parfumerije, poštujući najstrože kriterije poput lokacije, opreme dućana, prodajnog osoblja i ostalih elemenata koji su sastavni dio imidža.

Činjenica da Martimex stalno povećava broj poznatih svjetskih marki koje ekskluzivno distribuira na hrvatskom tržištu, pokazuje da i u izuzetno zahtjevnom svijetu vrhunske mode i kozmetike, uživa ugled pouzdanog poslovnog partnera.

No Martimex nije koncentriran isključivo na hrvatsko tržište; Martimex Slovenija također postoji već gotovo desetak godina, Martimex Jugoslavija osnovan je početkom 2002., Martimex Bosna i Hercegovina osnovan je krajem 2002., a već dvije godine Martimex djeluje i poduzećem u Mađarskoj, pri čemu je Martimex Hungary, također jedno od najuspješnijih poduzeća na tom tržištu.

Pored distribucije tj. veleprodajne aktivnosti, izuzetno je važno naglasiti da Martimex ima izuzetno uspješan i razvijen maloprodajni lanac parfumerija u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Velikoj Gorici, kojeg čini 19 parfumerija. Izuzetno velikim ulaganjem u prodajno osoblje, te konstantnim usavršavanjem njihova znanja i prodajnih tehnika, Martimex ostvaruje dobre prodajne rezultate, te stvara stalne i zadovoljne kupce.
Osim savjeta i preporuka za korištenje preparativnih proizvoda, stalno se organiziraju promocije određenih marki, kako bi kupci na taj način mogli lakše odabrati prikladne proizvode, a česta gostovanja stranih make-up artista iz kuća Yves Saint Laurent, Versace i Guerlain dodatni su poklon stalnim kupcima koji cijene Martimex.

Čestim i zanimljivim promotivnim akcijama, snižavanjem cijena, nagrađivanjem kupaca pri kupovini, te nagradnim igrama na prodajnom mjestu ili organiziranim preko različitih medija, Martimex parfumerije dodatno stimuliraju kupce.

U Martimexovom portfoliu nalazi se i FURLA, talijanska marka koja u svom proizvodnom asortimanu nudi modne dodatke - torbe, remenje, cipele, satove, naočale i dr. Furlini proizvodi koje uvozi Martimex mogu se kupiti u Martimexovom butiku u Zagrebu, Petrinjska 9.

Na izuzetno dobru prodaju marki koje distribuira Martimex u parfumerijama širom Hrvatske svakako imaju utjecaja i ostale marketinške aktivnosti; prije svega oglašavanje u medijima; kako prave oglašivačke kampanje, tako i stalne PR aktivnosti u dnevnim novinama, časopisima, te radijske aktivnosti.

Važno je naglasiti i da je Martimex osnovao sestrinsku firmu “Velmar d.o.o.” koja je izdavač časopisa SMART, a koji izlazi u 30 000 primjeraka. Taj Life Style časopis uz mnoštvo zanimljivih tekstova i reportaža, nudi i izuzetno puno informacija i zanimljivosti o cijelom parfumerijskom, kozmetičkom i modnom tržištu, kako domaćem, tako i svjetskom, te je hvaljen od strane stranih i domaćih partnera.

Broj zaposlenih 1992. godine bio je 2 djelatnika, a danas Martimex zapošljava 130 djelatnika.