Zoološki vrt Palić


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
ZOOLOŠKI VRT-ALLATKERT PALIĆ-ZOO PALIĆ-SUBOTICA
ADRESSE
Krfska 4
, 24413 Palić
Verantwortliche Person
Helena Sagmajster

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Beschaffungsplan
Lieferanten
Personen
Beschreibung der Tätigkeit
Zoo vrt Palić nalazi se u centru istoimenog naselja, 6 km od Subotice i 5 km od auto-puta E75 koji spaja Budimpeštu i Beograd.

Osnovan je 1949. godine i danas se prostire na 10 ha površine. Osnovne funkcije Zoo vrta su: zoološka, botanička, obrazovna i zaštita prirode. U park vrta skladno su uklopljene životinjske volijere i prostori za odmor i razonodu.

U parku raste preko 270 vrsta drveća i žbunja od kojih su mnoge retke i egzotične vrste, poput libanskog kedra i džinovske, sekvoje ili ariša. Od domaćih vrsta izdvajaju se stoletni hrastovi. Na severnoj strani vrta rastu četinari a na južnoj listopadno drveće. Ostavljeno je i nekoliko manjih šumskih formacija. Prostor obogaćuje i oživljava mnogobrojno cveće u žardinjerama, jezerca, vodoskoci i fontane.

Posetioci mogu da vide preko 65 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta majmuna, krupne sisare, ali i egzotične životinje poput zmija i tarantula. Za decu je uređeno igralište i dečji Zoo vrt gde se mogu pomaziti mladunci životinja. Roditelji mogu da se odmore na brojnim klupama, u restoranu ili bifeu.

Informativne table pružaju pregršt zanimljivosti, ali i upozorenja o pravilima ponašanja u vrtu. Tokom godine, Zoo vrt poseti preko 160.000 ljudi.

Nachrichten