Institut za azijske studije Beograd


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Institut za azijske studije Beograd
ADRESSE
Grahovska 6, 11000 Beograd
Verantwortliche Person
Prof. dr Dragana Mitrović, Osnivač i direktor Instituta

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Beschreibung der Tätigkeit
Institut za azijske studije (IAS, Beograd, Srbija) je think-tank koji se bavi istraživanjem, obrazovnom, izdavačkom i konsultantskom delatnošću sa ciljem da širi znanja o Aziji u našoj državi i regionu i time doprinese saradnji između zemalja centralne i jugoistočne Evrope i azijskih zemalja. Njegov geografski fokus je na NR Kini, Japanu, Republici Koreji, NDR Koreji, Ruskoj Federaciji, centralnoazijskim i kaspijskim državama, Turskoj, zemljama ASEAN-a, Australiji i Novom Zelandu.

IAS se bavi istraživanjima o unutrašnjoj politici, ekonomiji i društvenom razvoju, spoljnoj politici, međunarodnim ekonomskim odnosima svake od pomenutih zemalja, regionalim ekonomskim integracijama, političkoj, bezbednosnoj, infrastrukturnoj, interpersonalnoj i drugim vrstama saradnje, pitanjima i strukturama koji definišu sadašnjost Azije, ali i određuju njen budući razvoj.

IAS izdaje godišnjak „Azijske sveske“ i usredsređen je na izgradnju saradničke mreže sa partnerskim institucijama iz Azije, kao i ostalih delova sveta.

Nachrichten