Mreža poslovnih anđela Beograd


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Mreža poslovnih anđela Beograd
ADRESSE
Ruzveltova 1a, 11000 Beograd
Verantwortliche Person
Andrija Bednarik, generalni menadžer od avgusta 2012.
Vorgänger +

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Ereignisse
Beschreibung der Tätigkeit
Mreža poslovnih anđela Srbije je prva i jedina organizacija ovog tipa u Srbiji koja ima za svoj cilj da spoji poslovne ljude koji žele da investiraju u nove projekte i preduzetnike sa željom, razvijenim poslovnim planom i sposobnim timom da realizuju svoju ideju.

Poslovni anđeli su fizička ili pravna lica koja individualno ili kroz vid udruživanja ulažu svoj kaptial, znanje i poslovne kontakte u razvoj poslovnih ideja najčešće sa potencijalom za brz rast. Pored kapitala, poslovni anđeli novoj kompaniji u koju investiraju ustupaju i svoje lično iskustvo, veštine i kontakte radi njenog prosperiteta.

Poslovni anđeli retko imaju direktnu vezu sa kompanijom pre nego se odluče da investiraju ali u isto vreme često imaju iskustva u industriji ili sektoru u koji investiraju.

Većina poslovnih anđela investira iz finansijskih razloga. Međutim, postoje i dodatni motivi za investiranje kao što su aktivno učešće u preduzetničkom procesu, uživanje u činjenici da su deo uspešne investicije kao i osećaj da doprinose razvoju društva u celini.

Poslovni anđeli su važni ali još uvek nedovoljno iskorišteni kao izvor kapitala za nove i rastuće poslovne projekte. Tipićan poslovni anđeo ulaže jednom ili dva puta tokom perioda od tri godine, a neki pak to čine i češće. Ulažu samostalno ili udruženo, povezujući se sa drugim poslovnim anđelima.

Nachrichten