Crveni Krst Bačka Topola


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Crveni Krst Bačka Topola
ADRESSE
Petefi Brigade 7, 24300 Bačka Topola
Verantwortliche Person
Leštar Tibor

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Beschaffungsplan
Lieferanten
Beschreibung der Tätigkeit
Crveni krst Bačka Topola osnovan je 1939. godine a osnivač je dr Aleksandar Šijačić, i danas je jedno od 177 opštinskih organizacija Crvenog krsta koje deluju na području Srbije. To je humanitarna, nezavisna, neprofitna i dobrovoljna organizacija koja svoje delovanje bazira na 7 principa - dobrovoljnosti, humanosti, jedinstva, nepristrasnosti, neutralnosti, nezavisnosti i univerzalnosti.
Prevashodni cilj CK je organizovanje i pokretanje stanovništva na humanitarnu aktivnost, kako u vreme mira tako i u situacijama rata. Tokom svog postojanja, u zavisnosti od društvenog trenutka naglasak je bio na različitim aspektima rada i delovanja da bi u sadašnjem trenutku akcenat bio na sledećim programima i aktivnostima:

Pre svega, promocija humanitarnih vrednosti, ideja i principa Crvenog krsta,
Difuzija znanja o medunarodnom humanitarnom pravu,
Zdravlje i nega ljudi u zajednici a posebno zdravstveno-preventivna delatnost, obuka prve pomoći, promocija i motivacija dobrovoljnog davalaštva krvi, borba i edukacija protiv bolesti zavisnosti i
Socijalna delatnost - organizovanje narodnih kuhinja, briga o starima, pružanje povremene jednokratne pomoći socijalno najugroženijima.
Svoju aktivnost, Crveni krst Bačka Topola bazira na postojanju osnovnih organizacija CK, pre svega u školama i mesnim zajednicama, odnosno na postojanju mreže volontera i volonterskog rada.

Nachrichten