ULUPUDS Beograd


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - Beograd
ADRESSE
Terazije 26/II, 11000 Beograd

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Ausschreibungsgewinner
Personen
Beschreibung der Tätigkeit
Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije ULUPUDS jedinstvena je društvena vanstranačka organizacija i dobrovoljno profesionalno Udruženje koje stvara ambijent za slobodno delovanje nezavisnih umetnika Srbije. Kroz delatnost ULUPUDS-a nezavisni umetnici Srbije ostvaruju prava kako u domenu stvaralaštva tako i unapređenja socijalno-pravnog statusa.

ULUPUDS okuplja najeminentnije umetnike oko 1900 članova od kojih je 500 samostalnih umetnika koji su grupisani u devet različitih sekcija arhitektura slikarstvo i grafika primenjeno slikarstvo primenjena grafika ilustracija karikatura strip konzervacija i restauracija tekstil i savremeno odevanje scenografija i kostimografija dizajn grafički industrijski i vizuelne komunikacije umetnička fotografija keramika i staklo vajarska sekcija i sekcija za teoriju kritiku i istoriju umetnosti.

Galerije Udruženja su galerija SINGIDUNUM Knez Mihailova 40. i mala galerija SINGIDUNUM Uzun Mirkova 12 obe u Beogradu.

Godišnje ULUPUDS organizuje preko četrdeset samostalnih i grupnih izložbi kako u svojim tako i u iznajmljenim galerijskim prostorima.

Tradicionalne izložbe ULUPUDS-a su Majska izložba revijalna smotra radova svih sekcija i struka Udruženja održava se u maju-junu izložba novoprimljenih članova bijenale keramike Beograda bijenalne međunarodne izložbe Zlatno pero Beograda izložba ilustracija oktobar-novermbar Zlatni osmeh izložba karikatura oktobar-novembar međunarodna izložba keramike ŠOLJA beogradski krug Bijenale keramike i dr. ULUPUDS organizovano šalje radove na različite međunarodne manifestacije Praško kvadrijenale scenografije i kostimografije Bijenale ilustracije u Bratislavi i dr. i sarađuje sa srodnim organizacijama u oblasti kulture iz zemlje i inostranstva.

Osim izlagačke delatnosti ULUPUDS putem sopstvenog autorskog servisa umetnicima obezbeđuje uslove za nesmetano poslovanje.

ULUPUDS sarađuje sa srodnim organizacijama u oblasti kulture u zemlji i u inostranstvu izmenjuje predloge programe i dr.


Nachrichten