Predstavništvo njemačke privrede u BiH - AHK Sarajevo


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
DEUTSCHER INDUSTRIE - UND HANDELSKAMMERTAG BERLIN SR NJEMAČKA / PREDSTAVNIŠTVO NJEMAČKE PRIVREDE U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo
ADRESSE
Fra Anđela Zvizdovića 1 / B19
, 71000 Sarajevo
Verantwortliche Person
Sven Thorsten Potthoff, direktor
Vorgänger +

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Ausschreibungsgewinner
Ereignisse
Beschreibung der Tätigkeit
AHK se u Bosni i Hercegovini sastoji od dvije organizacije koje sjede pod jednim krovom: Predstavništva njemačke privrede u BiH i udruženja Wirtschaftsverein BiH.
Predstavništvo njemačke privrede u BiH zvanični je predstavnik njemačke privrede u zemlji i prva kontakt adresa za njemačke firme koje su zainteresovane za bh. tržište. Glavni zadatak Predstavništva u Sarajevu predstavlja pružanje podrške njemačkim i domaćim firmama pri pribavljanju relevantnih informacija o privredi. Njemačka ambasada, agencija za promociju investicija i izvoza „Germany Trade & Invest“ (GTAI) i Njemačko društvo za internacionalnu saradnju (GIZ) su pritom neki od najznačajnijih partnera.
Njemačkim i bosanskohercegovačkim firmama dodatnu podršku pruža udruženje Wirtschaftsverein BiH koje fungira kao zastupnik interesa njemačke privrede prema politici i administraciji i svojim članovima pruža platformu za razmjenu informacija i iskustava. Udruženje trenutno broji više od 150 članova.

Nachrichten