Teniski savez Srbije


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
TENISKI SAVEZ SRBIJE
ADRESSE
Strahinjića Bana 3, 11000 Beograd
Verantwortliche Person
Mirko Petrović, Predsednik Teniskog Saveza Srbije i Predsednik UO TSS
Vorgänger +

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Beschaffungsplan
Lieferanten
Personen
Beschreibung der Tätigkeit
Istorija tenisa na našim prostorima ne zaostaje mnogo za počecima tenisa u svetu, čak štaviše, samo nekoliko godina kako je nova pomodna igra sa reketima zaokupila pažnju dvorova Engleske, Francuske i Austorugarske, a prvi reketi već su stigli na Balkan.

Veliko interesovanje za ovaj sport, naročito posle završetka Prvog svetskog rata, nametnuo je potrebu da se osnuje jedno vrhovno telo koje će okupiti sve klubove i sekcije na jedno mesto i organizovati jake turnire i takmičenje širom zemlje. Osnivačka skupština održana je 27.avgusta 1922 godine u Zagrebu, u kafani Zlatna kruna u Gajevoj ulici, broj 12. Za sedište JUGOSLOVENSKOG TENISKOG SAVEZA odabran je Zagreb, tada najači centar tenisa u Jugoslaviji.

Burna je istorija našeg tenisa od 1946. godine do danas. Bez obzira na političko-geografske podele i brojne promene sistema, od Federativne narodne republike do Socijalizma, zatim građanskog rata i razdvajanja, prvo na SR Jugoslaviju, potom na Srbiju i Crnu Goru, do današnjih dana kada je Srbija posebna celina, ali je tenis izdržao sve turbulencije i rezultati nisu izostali.

U periodu od 2007. do 2014. Srbija je postal velesila u svakom pogledu. Čak četiri igrača u seniorskoj konkurenciji je stiglo do pozicije broj 1 u svetu (Novak Đokovic, Ana Ivanović, Jelena Janković, Nenad Zimonjić), a ekipno se Dejvis kup reprezentacija popela na pobednicko postolje 2010. pobedom protiv Francuske u finalu. Dve godine kasnije ženska ekipa stigla je do titule vicešampiona, pa je time zaokružen jedan period za koji se sa pravom smatra da je najveći u istoriji tenisa na našim prostorima.


Nachrichten