Predsedništvo Republike Srbije


Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
KABINET

Kabinetom predsednika Republike Srbije rukovodi šef Kabineta, a u okviru Kabineta rade savetnici predsednika, kao i Protokol predsednika Republike i Pres služba predsednika Republike.

ŠEF KABINETA

Šef Kabineta predsednika Republike rukovodi Kabinetom predsednika Republike, stara se o blagovremenom izvršavanju obaveza i aktivnosti predsednika Republike i ostvarivanju saradnje sa odgovarajućim državnim i drugim organizacijama i institucijama radi utvrđivanja stavova i kreiranja, odnosno sprovođenja politike.

GENERALNI SEKRETARIJAT

Predsednik Republike Srbije je na osnovu člana 83. stav 1. tačka 11. Ustava Republike Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 1/90) doneo Odluku o uspostavljanju Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 2/98), za obavljanje analitičkih, savetodavnih, stručnih i drugih poslova koji se odnose na pitanja iz ustavne nadležnosti predsednika Republike Srbije.

Generalni sekretarijat predsednika Republike Srbije je jedinstvena i samostalna služba i njenim radom rukovodi generalni sekretar predsednika Republike Srbije.