AUSTROTHERM BH d.o.o. Bihać


Klein Unternehmen
Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
Proizvodnja termoizolacionih materijala na bazi EPS-a i XPS-a za vanjsku i unutrašnju gradnju. Od 2007. godine Austrotherm je zastupljen i u Bosni i Hercegovini dok je u aprilu 2008. godine fabrika EPS-a u Bihaću počela s radom. Proizvodi: EPS (stiropor), XPS, fasadni profili, Perimetrijska ploča, Uniplatte (univerzalna ploča), Ploče za podno grijanje.

Austrotherm EPS (ekspandirani polistiren, stiropor) je termoizolacijski materijal koji se već godinama pokazao kao odličan izolator krovova, zidova, međuspratnih ploča i podova kako stambenih tako i poslovnih objekata. Austrotherm EPS PLUS je inovativni proizvod obogaćen grafitom koji omogućava do 20% veći termoizolacijski učinak. Ružičasti Austrotherm XPS (ekstrudirani polistiren) igra veliku ulogu upravo tamo gdje je usljed ekstremnih pritisnih opterećenja i vlage potrebna upotreba termoizolacijskog materijala s najboljim karakteristikama (temelji, podrumi, garaže, ravni krovovi i sl.).

Austrotherm UNIPLATTE je univerzalna ploča koja predstavlja idealno rješenje na području unutrašnje gradnje i sanitarija.