Eunet d.o.o. Beograd - privredno društvo obrisano iz registra


Klein Unternehmen
Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
Nakon akvizicije u aprilu 2015. godine, u februaru 2017. je formalno izvršena pravna integracija kompanije Eunet u SBB. Eunet je time prestao da postoji kao pravno lice, ali je ostao brend koji nudi vrhunske cloud i hosting usluge u okviru SBB Solutions-a, specijalizovanog za pružanje pametnih IT rešenja biznis korisnicima.

EUnet d.o.o je kompanija posvećena pružanju profesionalnih hosting usluga, razvoju core business software-a i informatičkih rešenja. Početkom 2015.godine, završena je akvizicija kojom je Eunet, lider u pružanju hosting i cloud servisa, postao deo United Grupe u kojoj se nalazi i SBB, vodeći kablovski operator u Srbiji. Zahvaljujući integraciji korisnicima je ponuđena još bolja usluga i objedinjena ponuda informaciono-komunikacionih rešenja SBB-a i Euneta.
Danas je EUnet pre svega specijalizovan za razvoj i primenu Cloud tehnologije, kao i za dizajn i konsultacije pri kreiranju specifičnih rešenja za svakog pojedinačnog klijenta, o kojima brine veliki broj sertifikovanih inženjera. Usluge koje kompanija pruža su: Iznajmljivanje Cloud servera na Linux i Hyper-V Cloud platformama, održavanja sistema i virutelnih data centara širom sveta, iznajmljivanje profesionalnih namenskih servera i prostora za kolokaciju opreme, brojne SaaS aplikacije, Linux i Windows web hosting, razvoj softvera, dizajn sistema, inženjerske i konsultantske usluge.

EUnet čini stučan tim inženjera i programera, posvećenih pružanju profesionalnih hosting usluga, razvoju core business software-a i informatičkih rešenja. Posebna pažnja posvećuje se razvoju naprednih hosting servisa i online aplikacija koje su neophodne za uspešno Internet poslovanje.

Brend je prepoznatljiv po tome što ide u korak sa svetskim trendovima i prati potrebe velikih IT kompanija gde su virtuelizacija, optimizacija i rast uskladištenih podataka trenutno najviši prioritet.

Za EUnet, od najveće važnosti je da serveri i servisi klijenata budu dostupni na Internetu u svakom trenutku, 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Kvalitet usluge i visoku dostupnost garantuje veći broj profesionalnih data centara širom sveta i nekoliko nezavisnih autonomnih sistema.

Nudimo različite hosting usluge i napredne servise, među kojima su:

Cloud hosting usluge bazirane na Linux platformi,
Cloud hosting usluge bazirane na Hyper-V platoformi,
usluge dizajna sistema, inženjerske i konsultantske usluge,
zakup profesionalnih namenskih servera,
usluge održavanja sistema i virutelnih data centara sirom sveta,
iznajmljivanje prostora za kolokaciju opreme korisnika,
brojne SaaS aplikacije,
razvoj softvera,
Linux web hosting...

Korisnici naših usluga dobijaju podršku za maksimalnu kontrolu u pogledu funkcionalnosti servera i instaliranih aplikacija, a svu potrebnu infrastrukturu i internet kapacitete obezbeđuje EUnet. Sva EUnet čvorišta realizovana su korišćenjem opreme renomiranih proizvodjača Cisco, Juniper, HP, Dell, Supermicro, IBM, APC i mnogi drugi. Veze ka globalnim i lokalnim Internet provajderima realizovane su optickim kablovima, a korisnicima pružamo širok spektar brzina (100Mbps, n x 100Mbps, 1Gbps, n x 1Gbps, 10Gbps i n x 10Gbps). EUnet korisnici imaju mogućnost da koriste usluge u jednom ili više data centara istovremeno, uz mogućnost veza ka internetu, veza ka lokanim internet provajderima, veza ka lokalnim kabl operaterima i veza ka sopstvenim lokacijama.