Centar za ekologiju i energiju Tuzla


Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
"Centar za ekologiju i energiju Tuzla je bosanskohercegovačka nevladina organizacija koja edukativnim i praktičnim radom u saradnji sa svim nivoima društva i uz ulaganje u ljudske resurse podstiče održivi razvoj u oblasti zaštite i unapređenja okoliša."

Centar je počeo sa radom 01. septembra 2001. godine

Višegodišnje iskustvo u oblasti zaštite i unapređenja okoliša svojih partnera, edukatora i prijatelja iz Švicarske su pomogli u definiranju strateškog djelovanja. Imajući u vidu i stanje okoliša u BiH otpočeli su sa kontinuiranom ekološkom edukacijom.

U periodu 2001.-2007. zaposleni inženjeri u CEETZ su putem 266 radionica sa 7100 učesnika napravili važne korake u razumijevanju i poboljšanju njihovog odnosa prema okolišu.

Rezultat edukacije su mnoštvo implementiranih ideja u organizacijama i institucijama iz kojih učesnici dolaze, i praktični projekti u oblastima:

- recikliranja,
- kompostiranja,
- štednje i zaštite voda i
- efikasnog korištenja energije,
- klimatskih promjena

Danas Centar za ekologiju i energiju ima osam zaposlenih.

Zahvalnost duguju svojim partnerima i volonterima uz čiju podršku je Centar postao prepoznatljiv partner drugim NVO, fondacijama i vladinim organizacijama u implementiranju zajedničkih projekata.

U svijetu ekspanzije svih tehnologija, trke za novcem i vlašću treba ponovo naučiti živjeti u skladu sa prirodom i njenim procesima. Samo zajedničkim djelovanjem mladih, starih, pojedinaca, institucija, stručnjaka svih oblasti i svih nivoa znanja možemo od naše male državice napraviti ekološku oazu.