MK HERCEG Mostar


Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
Udruženje građana Moto Klub “HERCEG” oformljen je 16.09.2007.godine, kao udruženje građana, na inicijativu mladih entuzijasta i sportista sa području Blagaja.

Udruženje okuplja ljubitelje prirode, kulture i sporta sa akcentom na moto turizam koji je i osnovna aktivnost udruženja. Moto sport, odnosno moto turizam je glavna aktivnost sa kojim je udruženje započelo sa radom. Nakon par mjeseci rada, dolazi do ekspanzije članstva i povećanja naše popularnosti. Dolaskom novih članova i njihovim aktivnim djelovanjem dolazi do proširenja novih i kvalitetnijih turističkih aktivnost na podučiju šireg regiona Hercegovine.

Posjedujemo i vlastite uredske prostorije u Blagaju na adresi ul. Branilaca Bosne bb., koje su ujedno i sjedište našeg udruženja, te zemljište na kojem namjeravamo urediti ekološki kamp, koji će biti meta zainteresovanih domaćih i stranih turista i posjetilaca.

Udruženje za sada okuplja 38 članova i bilježi stalni porast popularnosti u regionu što je garant uspjeha naših programskih ciljeva, a to je povećanje turističke ponude i promocija našeg regiona i države, čime ćemo stvoriti uslove za otvaranje radnih mjesta, i samim tim uticati na poboljšanje kvalitete življenja na ovim prostorima.

Ponosimo se činjenicom što smo u kratkom periodu stvorili veliku popularnost našeg udruženja stalnim radom i zalaganjem naših članova, ljudi različitih obrazovnih, etničkih i vjerskih identiteta