NIS MET Energowind d.o.o. Beograd


Micro Unternehmen
Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
NIS Energowind doo je kompanija koja u Srbiji postoji više od osam godina i predstavlja ozbiljnog investitora i promotera na polju obnovljivih izvora energije. Članica je asocijacije SEWEA (Serbian Wind Energy Association).

Glavni cilj kompanije je razvoj, izgradnja i upravljanje vetroelektranama u Srbiji, kao i prodaja proizvedene električne energije „EPS Snabdevanju“ i/ili drugim kompanijama.

Ostali ciljevi kompanije su:
Povećanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora korišćenjem novih tehnologija;
Efikasna upotreba postojeće energetske i komunalne infrastrukture kao i razvoj nove infrastrukture;
Ekonomska podrška lokalnim zajednicama kroz poboljšanje infrastrukture i upošljavanje lokalnog stanovništva tokom gradnje;
Zaštita životne sredine i smanjenje emisije CO2;
Edukacija i upoznavanje gradjana sa značajem proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora u cilju očuvanja i zaštite životne sredine.
Tim koji radi na razvijanju vetroelektrane „Plandište 1“ čine stručnjaci različitih profila: inženjeri građevinarstva, mašinstva, elektrotehnike i zaštite životne sredine, konsultanti pravne i finansijske struke, uz stručnu podršku svetskih renomiranih kompanija u oblastima energetike i obnovljivih izvora energije.

Menadžment tim koji vodi ovaj projekat zaslužan je za reputaciju projekta razvoja i izgradnje vetroelektrane „Plandište 1“ na lokalnom i svetskom tržištu. Vetroelektrana „Plandiste 1“ je jedan od najrazvijenijih projekata ove vrste u Srbiji, kao i prvi energetski objekat za proizvodnju električne energije koji će biti priključen na prenosni elektroenergetski sistem Srbije posle više od dve decenije.