PROKOŠKO JEZERO d.o.o. Fojnica


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
PROKOŠKO JEZERO d.o.o. Fojnica
ADRESSE
ZAVNOBIH-a 1, 71270 Fojnica
Verantwortliche Person
Ivo Barbarić, Vlasnik

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Beschreibung der Tätigkeit
Banjsko turistički centar „Prokoško jezero“ d.o.o. Fojnica je privatna ustanova za turizam, ugositeljstvo, rehabilitaciju, rekreaciju i aktivan odmor.

Centar posjeduje nekretnine u centru grada Fojnice, villa „Monet“ sa 60 aprtmana, banjsko turističkim i trgovačkim centrom i hotelom „Stari grad“.

Ova lokacija se nalazi u samom centru grada Fojnice, sa desne strane rijeke Dragače-Fojnice, u neposrednoj blizini svih gradskih turističkih atrakcija, od kojih je udaljen 200-300m, banjsko rekreacioni i sportski centar, uspinjača (gondola) – donja polazna stanica udaljena 250m, te historijski i kulturni građevina (FRANJEVAČKI SAMOSTAN DUHA SVETOGA www.samostan.ba, Atik i Čaršijska džamija).

Broj gostiju koji posjećuju Fojnicu posljednjih godina izuzetno raste, tako da je godišnji broj noćenja u Fojnici, po statistici prešao 220.000 i ima trend rasta.

Pored RRC „Reumal“, Apartmanskog naselja „Aquareumal“ , RC „Brusnica“ i privatnog smještaja, u cilju poboljšanja turističke ponude Fojnice, u toku je izgradnja našeg banjsko turističkog centra.


Nachrichten