Uvek sa decom


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Udruženje građana UVEK SA DECOM
ADRESSE
sedište: Pasterova 14
kancelarija: Smiljanićeva6/1/5, 11000 Beograd
Verantwortliche Person
Mileva Ličina,Vesna Petrović

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Philanthropie
Beschreibung der Tätigkeit
Osnovani smo 02.09.1991. godine kao udruženje građana koje pomaže deci koja se leče na dečijem odeljenju na Institutu Onkologije i Radiologije Srbije.

Deca širom sveta nisu pošteđena zloćudnih bolesti, iako ukupan broj oboljevanja dece od ovih bolesti čini samo delić od ukupnog oboljevanja kod odraslih, u razvijenim zemljama one su na drugom mestu kao uzrok smtnosti dece od 0-15 godina, tj. odmah iza nesrećnih slučajeva.

Zbog toga su pravilna spoznaja o ovim bolestima i adekvatni napori cele zajednice u savremenom lečenju i brizi za ovu decu ogledalo razvijenosti, ne samo zdravstvene službe nego i zrelosti celoga društva.


Najčešće zloćudne bolesti kod dece su maligne hemopatije (leukemije i limfomi) i tzv. solidni tumori. Efikasnom saradnjom, adekvatnom opremom i odgovarajućom negom brojnih specijalnosti (pedijatri onkolozi, hirurzi, radiolozi, imunolozi, bakteriolozi, patolozi, psiholozi i dr.) danas uspevamo da trajno izlečimo više od polovine obolele dece i da im vratimo detinjstvo.

usce volonteri

Lekari, medicinske sestre, vaspitači i psiholog odeljenja pedijatrijske onkologije Instituta za Onkologiju i Radiologiju Srbije, u saradnji sa Udruženjem “Uvek sa decom” sprovode i mnoge aktivnosti mimo medicinske terapije. Druže se sa “svojom decom”, organizuju posete glumaca, pesnika, dečijih pisaca odeljenju i podstiču talente samih mališana.


U ime dece koja se leče na Dečjem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i njihovih roditelja, želimo da u Vama probudimo ono pozitivno kojim smo se i mi rukovodili osnivajući Udruženje “Uvek sa decom”.

Ne tugujmo nad sudbinom dece obolele od raka, već im pomozimo, tuga prenosi čoveka iz veće savršenosti u manju.

Mi im pomažemo. Očekujemo to i od Vas.

Nachrichten