Fiskalni savet Republike Srbije

Potpuni naziv:

Fiskalni savet Republike Srbije

Odgovorno lice:

Pavle Petrović, Predsednik Fiskalnog saveta

Kontakte

Adresa:Nemanjina 17, 11000 Beograd
Telefon: ??? ?? ??? ????
Fax: ??? ?? ??? ????
Email:no-reply@example.com

Status, Einkommen, Eigentum

Oblik svojine:

staatliches Eigentum

Beschreibung der Tätigkeit

U Srbiji su izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu u oktobru 2010. godine ustanovljeni Fiskalni savet i fiskalna pravila. Nova institucija i novi principi u fiskalnom sistemu Republike Srbije treba da pomognu u ostvarivanju fiskalne i finansijske stabilnosti, transparentnosti i predvidivosti.

Fiskalni savet je nezavisan državni organ, odgovoran Narodnoj skupštini Republike Srbije. Narodna skupština je 31. marta 2011. godine donela odluku o izboru članova Fiskalnog saveta, a polaganjem zakletve pred Narodnom skupštinom, 5. aprila 2011. godine, Fiskalni savet je preuzeo dužnost. Fiskalni savet sastoji se od tri člana, a za vršenje stručnih i administrativnih poslova obrazuje stručne službe. Funkcionisanje Fiskalnog saveta određeno je Zakonom o budžetskom sistemu.
Prikaži pun opis

Nachrichten

Sieh alles

18.06.2024.  |  Finanzen

Petrović (Fiskalni savet): U nadležnosti NBS da utvrdi da li je održiv fiksni devizni kurs dinara

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je danas da je u Srbiji obezbeđena fiskalna stabilnost jer su javni dug i deficit budžeta pod kontrolom, a da je u nadležnosti Narodne banke Srbije da utvrdi da li je održiv fiksni devizni kurs domaće valute. On je, na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, na kojoj je