EPuS Beograd


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
EVROPSKI POKRET U SRBIJI BEOGRAD - EPuS BEOGRAD
ADRESA
Kralja Milana 31, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Živorad Kovačević, predsednik

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Događaji
Ličnosti
Opis delatnosti
Osnovna misija je uticanje na javnost u Srbiji da se angažuje u stvaranju demokratskog, višestranakog društva, u ostvarivanju jednakosti među ljudima i njihovim zajednicama i promocija evropskih vrednosti i tekovina, uz podržavanje procesa i pojava u Srbiji koji tome vode.
EPuS kao deo Međunarodnog evropskog pokreta u svom delovanju polazi od punog poštovanja ljudskih vrednosti, sloboda i prava; ostvarivanja vladavine prava i uvažavanja različitosti, kao i od svih onih civilizacijskih vrednosti na kojima je utemeljen Savet Evrope.
U saradnji sa svima koji podržavaju ova opredeljenja, EPuS radi na stvaranju političkih i drugih uslova za ulazak naše zemlje u EU. To podrazumeva obnavljanje i normalizaciju pokidanih veza sa evropskim zemljama, posebno sa bivšim jugoslovenskim republikama.

Ciljevi Evropskog pokreta u Srbiji:

Učlanjivanje naše zemlje, kao ravnopravnog člana, u sve evropske institucije i organizacije;
Širenje ideje evropskog ujedinjenja u Srbiji, unapređivanjem kulturne, političke i ekonomske saradnje među građanima, narodima, regijama i državama Evrope, u cilju stvaranja Sjedinjenih država Evrope;
Demokratska, federalna Evropa, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi sposobna da štiti i razvija ljudska prava;
Uticanje na javnost Srbije da svoje angažovanje usmeri ka demokratskoj tranziciji Srbije.


U cilju ostvarenja svoje osnovne misije, a to je uticanje na javnost u Srbiji da se angažuje u stvaranju demokratskog, višestranačkog društva, ostvarivanje jednakosti među ljudima i njihovim zajednicama i promocija evropskih vrednosti i tekovina, uz podržavanje procesa i pojava u Srbiji koji tome vode, Evropski pokret u Srbiji organizuje,sprovodi i podržava sledeće vrste aktivnosti:

javne rasprave
okrugli stolovi
radionice
seminari
organizacija međunarodnih skupova
učeše na međunarodnim sastancima
obrazovni programi
mreža lokalnih i regionalnih veća EPuS,
istraživanja i izdavačka delatnost,
javne i medijske kampanje
primenjena istraživanja (politika, ekonomija, pravo).