JP EPS Beograd - Ogranak TE-KO Kostolac - privredno društvo obrisano iz registra


Veliko preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
JP EPS Beograd - Ogranak TE-KO Kostolac - privredno društvo obrisano iz registra
ADRESA
JP EPS Beograd
Ulica Balkanska 13, Beograd
Ogranak TE-KO Kostolac
Nikole Tesle 5-, 11000 Beograd
Odgovorno lice
-
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Pobede na tenderima
Isporučioci
Filantropija
Galerije
Opis delatnosti
Termoelektrane Kostolac jedna je od 23 kompanije u sastavu Elektroprivrede Srbije.

Prvi kilovati električne energije u, nekad rudarskom naselju Kostolac, proizvedeni su davne 1903. godine Organizovana proizvodnja el. energije počela je 1948. godine ulaskom u pogon Termoelektrane Mali Kostolac, snage 8 MW.

Proteklih decenija Termoelektrane su prolazile kroz više faza razvoja i reorganizovanja. Zajedno sa površinskim kopovima, bile su jedan od inicijatora za formiranje Združene elektroprivrede Srbije.

Odlukom Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije iz decembra 1991. godine, Termoelektrane Kostolac posluju kao javno preduzeće za proizvodnju električne i toplotne energije u kombinovanim procesima. Organizovane su u dva dela preduzeća sa Direkcijom. Deo preduzeća Termoelektrane Kostolac A čine blokovi 100 i 210 MW, a deo preduzeća Termoelektrane Kostolac B dva bloka od po 348,5 MW. Sa 1000 MW instalisane snage one obezbedjuju 12 ukupne proizvodnje električne energije u Srbiji.

Po vrednosti kapitala Termoelektrane Kostolac su najveći privredni kapacitet, ne samo u opštini Požarevac, nego i Braničevskom okrugu. Godišnje proizvedu više od 4 milijarde kilovat časova električne energije i dnevno troše, kad su svi blokovi u pogonu, 25 000 tona uglja koji se proizvodi na površinskim kopovima u Kostolcu.

Vesti