GENEX - TC KOPAONIK


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
GENEX - TURISTIČKI CENTAR KOPAONIK
ADRESA
Kopaonik, 36354 Kopaonik
Odgovorno lice
Ljubiša Radovanović

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Opis delatnosti
Genexovi smeštajni i sportski objekti u Turističkom centru Kopanik, predstavljaju okosnicu uspešnog razvoja zimskog i letnjeg turizma na ovoj planini.

U samom središtu turističkog centra nalaze se moderan Genexov Hotel "GRAND" i apartmansko naselje KONACI "Sunčani vrhovi", kao najveći smeštajni kapaciteti Kopaonika, koji zajedno sa Genexovim i drugim pratećim ugostiteljskim, sportskim, zabavnim, trgovinskim, komunalnim, zdravstvenim i drugim sadržajima, održavaju visok nivo usluga celokupnog turističkog centra na Kopaoniku i savremenog planinskog turizma.

Apartmansko naselje, sa mnoštvom raznovrsnih lokala i pokrivenom pešačkom stazom, arhitektonski okružuje atraktivno uredjen trg, koji je centralno mesto svih zbivanja i manifestacija na Kopaoniku.

Turistički centar Kopaonik ima preko 60 kilometara uredjenih staza za alpsko skijanje, opremljenih sistemom od 22 žičara - ski liftova, kao i 20 kilometara za nordijsko skijanje .

Genex ima u sklopu Hotela »Grand« univerzalnu sportsku halu sa terenima za košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i tenis, zajedno sa reprezentativnom teretanom i fitnes centrom.

Za letnju sezonu, Genex je na Kopaoniku uredio trim stazu dugu oko 3.000 metara sa stanicama za vežbanje, koja od hotela »Grand« vijuga kroz najlepše šumske predele ispod Pančićevog i drugih okolnih vrhova.

Tu su i brojni Genexovi otvoreni sportski tereni za tenis, košarku, mali fudbal, rukomet i »beach« volej, kod hotela »Grand«, Konaka »Sunčani vrhovi« i porušenog hotela »Bačište«.

Tako, Genex u zimskoj i letnjoj sezoni svojim gostima nudi najrazličitije sadržaje na skijalištima, odnosno sportskim terenima i posle skijanja ili drugih sportskih aktivnosti. Pored »običnog« skijanja i renomiranih škola skijanja i snow board-a, na atraktivnim stazama organizuje se skijaški safari i specijalni aranžman izvan uredjenih staza, a za goste takmičarskog duha i poseban »KOP CUP«.

Posle skijanja, uz redovne ugostiteljske usluge, postoji niz sportskih, sportsko-rekreativnih, edukativnih i zabavnih programa, kao što su Sport Caffe, Internet Caffe, Kafe bioskop, mini FEST program, škole stranih jezika, škole kompjutera, škole u prirodi i sportske rekreativne nastave, razni kongresi, kao i posebni novogodišnji aranžmani.

Pored toga, u saradnji sa raznim partnerima, Genex nudi svojim gostima Paraglajd školu, Školu jahanja, Alpinističku školu (na veštačkoj steni i uredjenim trasama), pešačke izlete, »Mountine bike« izlete, »Kop safari«, »Rafting« (splavarenje rekom Ibar), konjičke (jahačke) izlete, manastirske ture, vinske ture, Letnji kamp engleskog jezika i Multidisciplinarni kamp za školsku omladinu (ekologija, etnologija, istorija kulture, škola malih sportova, planinarsko-izvidjačka škola, mountine bike) itd.

Preko cele godine, u Genexovom Turističkom centru na Kopaoniku održavaju se pripreme sportista i sportskih ekipa, kao i više značajnih takmičenja (skijaška FIS takmičenja, Balkanski šampionati u skijanju i razna takmičenja lokalnog i republičkog značaja).


Vesti