Uniqa a.d. životno osiguranje Beograd


Veliko preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE UNIQA ŽIVOTNO OSIGURANJE BEOGRAD
ADRESA
Milutina Milankovića 134G, 11070 Novi Beograd
Odgovorno lice
Siniša Nišić
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Pobede na tenderima
Događaji
Ličnosti
Filantropija
Opis delatnosti
UNIQA Group Austria je vodeća osiguravajuća grupa na austrijskom tržištu i jedna od najvećih u Evropi. Aktivna je u svim područjima osiguranja tržišni je lider u Austriji u području životnih i zdravstvenih osiguranja i jedan od najvećih imovinskih osiguravača.

Trenutno je grupa preko svojih firmi ćerki kao većinski ili delimični vlasnik prisutan u sledećim zemljama Austrija BiH Bugarska Češka Hrvatska Italija Lihtenštajn Mađarska Hrvatska Nemačka Poljska Rumunija Slovačka Slovenija Ukrajina Švajcarska i Srbija.

UNIQA je prema Shareholder Performance indeksu konsalting kuće MERCER OLIVER WYMAN najjače osiguranje u Evropi po povratku investicija.

Pomenuti Indeks stavlja dobiti kretanje akcija kao i rizične pozicije u međusoban odnos. Ukupna vrednost zaključenih premija je u toku 2005. godine iznosila 47 milijardi evra sa ostvarenim profitom od preko 190 miliona evra pre oporezivanja.

Već niz godina UNIQA dobija rejting A koji daje Standard and Poors najcenjenija svetska organizacija za ocenu snage finansijskih institucija.

Vesti