Vode Vojvodine Novi Sad


Veliko preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
JAVNO VODOPRIVREDNO PREDUZEĆE VODE VOJVODINE NOVI SAD
ADRESA
Bulevar Mihajla Pupina 25, 21000 Novi Sad
Odgovorno lice
Srđan Kružević
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Plan nabavke
Pobede na tenderima
Isporučioci
Finansije
Filantropija
Galerije
Opis delatnosti
JVP "Vode Vojvodine" Novi Sad ima nadležnost nad vodnim resursima u AP Vojvodini. Osnovne delatnosti vodoprivrede regulisane su Zakonom o vodama.

Osnovne delalatnosti JVP "Vode Vojvodine" su korišćenje voda (vodosnabdevanje stanovništva, navodnjavanje, snabdevanje industrije vodom, plovidba, ribarstvo, rekreacija i turizam), zaštita voda (izvori zagadjenja, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda) i zaštita od voda (zaštita od poplava i leda, odvodnjavanje i zaštita od uspora HE "Djerdap"). Ovo se odnosi na sve površinske i podzemne vode, uključujući vodu za piće, termalnu i mineralnu vodu.

JVP "Vode Vojvodine" poslove izvršava zajedno sa vodoprivrednim preduzećima (kojih je 21) organizovanih, uglavnom, na teritorijanom principu. Sa ovim preduzećima JVP sklapa ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji na rok od tri godine, a godišnje na osnovu programa radova (Aneks osnovnom ugovoru). Vodoprivredna preduzeća brinu o održavanju i obezbedjenju funkcionalnosti sistema za zaštitu od poplava i leda i sistema za odvodnjavanje, sprovođenje odbrane od poplava od spoljnih i unutrašnjih voda na
svojoj teritoriji, vrše investiciono održavanje i hitne inetervencije.

Vesti