Kulturni centar Zrenjanin


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
KULTURNI CENTAR ZRENJANIN
ADRESA
Narodne omladine 1, 23000 Zrenjanin
Odgovorno lice
Goran Marinković
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Plan nabavke
Pobede na tenderima
Isporučioci
Događaji
Opis delatnosti
Kulturni centar Zrenjanina osnovan je 1978. godine pod nazivom Dom mladosti. Tokom prve decenije postojanja dominanirali su programi namenjeni omladinskoj populaciji, pre svega koncerti zabavne, pop i rok muzike.

Sve značajnije grupe sa prostora SFRJ koje su ikada održavale koncerte u Zrenjaninu koristile su Veliku salu Kulturnog centra, jedinstvenu u gradu. Filmski program takođe je zauzimao značajno mesto među programskim delatnostima ove ustanove, a uz programe je išla i kvalitetna ugostiteljska usluga.

U uslovima dominacije privatne inicijative u oblasti organizovanja zabavnih programa i ugostiteljske ponude, ustanova menja svoju koncepciju i okreće se svim starosnim kategorijama i drugim programskim sadržajima. Na dvadesetogodišnjicu postojanja, 1998. godine, promenjeni programski sadržaj ozvaničen je i formalnom promenom naziva ustanove - Dom mladosti postao je Kulturni centar Zrenjanina.

Danas se u Kulturnom centru podjednako organizuju pozorišni, filmski, dečji, izložbeni, muzički i tribinsko-edukativni programi, a specifičnost ove ustanove ogleda se u višedimenzionalnosti kulturnih programa.

Objekat Kulturnog centra Zrenjanina, sa oko 5000 kvadratnih metara prostora je jedinstvena građevina kulturne institucije, ne samo u Zrenjaninu već i u Srbiji. Centralni prostor je velika sala, kapaciteta od 550 do 1000 ljudi. Osim nje, postoji još pet manjih, višefunkcionalnih sala, kancelarije, ugostiteljski prostori, dvorišni amfiteatar.

Kulturni centar se finansira iz budžeta opštine Zrenjanin i ostvaruje sopstvene prihode.

Vesti