Regionalna privredna komora Zaječar


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Regionalna privredna komora Zaječar
ADRESA
Nikole Pašića 37, 19000 Zaječar
Odgovorno lice
Rozmir Milojević

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Događaji
Opis delatnosti
Regionalna privredna komora Zaječar je interesna, samostalna i poslovno stručna organizacija privrednih društava, preduzetnika, banaka, organizacija za zaštitu imovine i lica i dr. oblika organizovanja, koji obavljaju privrednu delatnost na teritoriji opština Boljevac, Bor, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Sokobanja i Zaječar.

Ovaj deo Srbije ima više imena, Timočka krajina, Borski i Zaječarski okrug, kratko – područje Komore.

Na području Regionalne privredne komore Zaječar zaposleno je 79.303 radnika, od kojih 56.399 u privredi, 13.463 u vanprivedi i 9.429 u individualnom sektoru. Najviše zaposlenih je u opštinama Bor (20.533) i Zaječar (19.552), a zatim slede opštine Knjaževac (9.543), Negotin (9.392), Majdanpek (9.086), Sokobanja (4.378) i Kladovo (4.028), dok najmanje radnika ima opština Boljevac (2.791).

Uloga Komore, od početnih obaveza i zadataka koje je imala, danas je mnogo veća u smislu proširenja na logističke funkcije koje su danas preko potrebne privredi. Ono što Komora danas može da pruži svojim članicama predstavlja nešto što ne mogu da očekuju od bilo kojih drugih institucija i ta pomoć Komore je potrebna na ovom putu kako svojinske tako i strukturne transformacije naše privrede. Tradicionalno tri stuba prisutna u privrednom miljeu Timočke krajine duži period godina unazad jesu bakarni komples na čelu sa RTB-om Bor, zatim energetika na čelu sa našim najvećim hidroelektranama Đerdap 1 i 2 i poljoprivreda sa širokim proizvodnim asortimanom i izraženom tradicijom. U poslednje vreme se sve više govori o razvoju usluga gde bi trebalo da dominira turistička ponuda sa brojnim sadržajima koje nam je priroda dala, ali koje do sada, na žalost, nismo koristili, a koje bi trebalo staviti u funkciju biznisa.

Vesti