Metalac a.d. Gornji Milanovac


Srednje preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
METALAC AKCIONARSKO DRUŠTVO GORNJI MILANOVAC
ADRESA
Kneza Aleksandra 212, 32300 Gornji Milanovac
Odgovorno lice
Radmila Trifunović, Aleksandar Marković
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Pobede na tenderima
Događaji
Finansije
Ličnosti
Filantropija
Galerije
Saopštenja
Opis delatnosti
Kompanija Metalac a.d. je javno akcionarsko društvo sa četrnaest zavisnih društava, povezanih u grupu: pet proizvodnih, pet trgovinskih na domaćem i četiri trgovinska društva u inostranstvu - u Rusiji, Ukrajini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Od osnivanja 1959. godine sedište kompanije je u Gornjem Milanovcu, gde se nalaze i sva proizvodna društva. Proizvodnja posuđa je glavni biznis, a preduzeće Metalac posuđe d.o.o. je jedan od najuspešnijih i najvećih proizvođača posuđa u Evropi. Tokom godina proizvodni program je proširen, tako da danas obuhvata i bojlere, inox i granitne sudopere, Granmatrix kompozitni materijal, kartonsku ambalažu i preslikače za posuđe.

U drugoj polovini 2015. godine Metalac je postao većinski vlasnik preduzeća FAD, najvećeg proizvođača delova za upravljanje i oslanjanje motornih vozila na prostoru bivše Jugoslavije.
Društva u okviru grupe Metalac izvoze svoje proizvode, pre svega posuđe, u 40 zemalja sveta, i to u tržišta u okruženju, zemlje Evropske unije, Rusiju, Ukrajinu... sve do SAD-a, Japana i Australije.

Metalac a.d. je integrisao sisteme upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine, što potvrđuju TÜV sertifikati ISO 9001 i ISO 14001. Sertifikate QMSEMS imaju i sva proizvodna društva koja posluju u okviru Metalac grupe. Kompanija je izuzetno posvećena svim aspektima održivog razvoja.

U grupi je zaposleno oko 2.000 ljudi.

Više o kompaniji Metalac a.d. možete pogledati na www.metalac.com

Vesti