Women In Sustainable Energy South East Europe


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Women In Sustainable Energy South East Europe
ADRESA
Bulevar Zorana Đinđića 45e/2, 11070 Novi Beograd
Odgovorno lice
Branislava Jovičić – projektna menadžerka

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Opis delatnosti
WISE SEE (Women in Sustainable Energy South-East Europe) je projekat koji se bavi ulogom i položajem žena u održivoj energetici i u širem smislu klimatskim promenama i zaštitom životne sredine.
Projekat sprovodi organizacija civilnog društva Centar za promociju održivog razvoja – CPOR uz podršku Švajcarske kancelarije za saradnju (Swiss Cooperation Office – SECO).

Projekat su podržali Ekonomska komisija UN za Evropu (UNECE), Energetska zajednica, Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srbije i Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.

Projekat se bavi mapiranjem žena koje se profesionalno bave održivom energetikom, klimatskim promena i životnom sredinom u najširem smislu, zatim istraživanjem stavova i položajem žena profesionalnki u institucijama, organizacijama i kompanijama u kojima rade, kao i kreiranjem mreže žena čiji profesionalni profili će bti predstavljeni na sajtu projekta. Jedan segment baviće se i istraživanjem stavova o održivoj energetici i klimatskim promenama žena u domaćinstvima iz čitave Srbije.

Krajnji cilj samog projekta je da osnaži žene, umreži ih i učini vidljivijim i spremnijim da kroz svoje profesionalne aktivnosti i angažovanje doprinesu usvajanju politika koje kreiraju okvir za tranziciju ka održivoj, zelenoj i niskougljeničnoj budućnosti Srbije.

Vesti