Panonijašped logistic Petrovaradin


Mikro preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
PANONIJAŠPED LOGISTIKA DOO PETROVARADIN
ADRESA
Božidar Adžije 1/A, 21131 Petrovaradin
Odgovorno lice / Vlasnik
Dane Ličina
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Finansije
Opis delatnosti
Privredno društvo za međunarodnu špediciju „PANONIJAŠPED d.o.o.“ je specijalizovana kompanija za organizaciju svih vidova transporta (drumski, železnički, brodski i kontejnerski, avio i specijalni), skladištenje roba, prevoz specijalnih tereta, carinsko posredovanje i slično.

“PANONIJAŠPED d.o.o.” je članica međunarodnih organizacija FIATA i IATA. Svetska organizacija špeditera FIATA osnovana je 1926.godine u Beču. Članovi te organizacije su nacionalna stručna udruženja špeditera, a Jugoslavija je postala član FIATE 1959. godine uključenjem Opšteg udruženja saobraćaja Jugoslavije, Grupacije za međunarodnu špediciju u ovu organizaciju. U skladu sa tim, “PANONIJAŠPED” u svom poslovanju primenjuje važeće međunarodne konvencije u oblasti saobraćaja, kao i Opšte uslove poslovanja međunarodnih logističara i špeditera Srbije (SG RS 105 / 2008). “PANONIJAŠPED” je, takođe, članica Udruženja za međunarodni vazdušni transport – IATA, koje je osnovano 1945. godine sa sedištem u Montrealu. Ta organizacija je za svoje članove utvrdila Opšte uslove za prevoz robe, koje “PANONIJAŠPED” primenjuje u vazdušnom transportu.

Osnovna delatnost Privrednog društva “PANONIJAŠPED” je špedicija - kao saobraćajni inženjering u prometu roba. Pored osnovne, Društvo obavlja i prateće delatnosti: skladištenje robe, prevoz specijalnih tereta, izvoz - uvoz robe, trgovinu na veliko, pružanje usluga na teretnim terminalima i drugo.

“PANONIJAŠPED” trenutno zapošljava oko 50 radnika. Oni su raspoređeni u devet predstavništva, koji se nalaze u svim većim privrednim centrima širom Srbije Novi Sad, Senta, Subotica, Bačka Palanka, Vršac, Kikinda, Apatin, Bogojevo.

Vesti