Kulturni centar Beograda


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
KULTURNI CENTAR BEOGRADA
ADRESA
Knez Mihailova 6/I, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Mia David
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Plan nabavke
Pobede na tenderima
Isporučioci
Događaji
Ličnosti
Filantropija
Opis delatnosti
Kulturni centar Beograda je multidisciplinarni centar, osnovan 1957. godine. Od samog početka on se u različitim formama i posredstvom različitih medija prevashodno bavio značajnim temama i delima savremene umetnosti, književnosti, nauke i kulture, ali i kulturnim nasleđem.

Sadašnja programska koncepcija počiva na ravnopravnoj zastupljenosti osvedočenih vrednosti i istraživačkih projekata. Pored svojih ustaljenih programa i gradskih manifestacija (Oktobarski salon, BELEF - Beogradski letnji festival), Centar podržava i alternativne urbane projekte (Manufaktura Be, Deponija Led Art-a, Brehtijana-Ulični rituali).

On je nosilac i organizator muzičkih festivala: Gitar Art Festival, Festival flauta uvek i svuda, Dani orgulja, Čembalo-živa umetnost, multimedijalnog projekta Festival jednog pisca, podijum je za mlade/talentovane književnike, muzičare i likovne stvaraoce u okviru Mlade umetničke scene, a inicijator je i novih programa (Sajam kulturne periodike, Dete i kultura). Bio je i organizator Druge međunarodne dunavske konferencije za umetnost i kulturu.

Vesti