Lučić Group Beograd


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Lučić Group Beograd
ADRESA
Vladimira Popovića 6, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Predrag Lučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Opis delatnosti
Preduzeće Lučić Grupa bavi se proizvodnjom, preradom i trgovinom povrća i ratarskih kultura, kao i proizvodnjom i preradom semenskih kultura.
U sastavu Grupe nalazi se nekoliko preduzeća; Lučić Prigrevica a.d. (godina osnivanja 1989), Kinđa Agrar iz Kikinde (godina osnivanja 2001), Panonka Sombor (godina osnivanja 1985) i novoosnovano preduzeće za trgovinu povrćem Sunfoods.

Sa 4 000 ha obradivih povšina i 40 000 tona godišnje proizvodnje Lučić Grupa danas je najveći pojedinačni proizvođač povrća i ratarskih kultura na području Srbije i regiona.
Posedi pod povrtlarskim i ratarskim kulturama koncentrisani su u velike komplekse uz sam kanal Dunav-Tisa-Dunav, više od 70 % ukupne površine pripada tipu zemljišta černozem I klase kvaliteta, a preko 80 % svih površina nalazi se pod sistemom za navodnjavanje.
Kompanija poseduje najsavremeniju poljoprivrednu mehanizaciju za izvođenje agrotehničkih operacija, kao i sistem za skladištenje poljoprivrednih proizvoda kapaciteta 4 000 tona. U sastavu Grupe je i hladnjača za čuvanje voća i povrća kapaciteta 50 000 tona kao i proizvodni pogon za obradu i pakovanje proizvoda.

Vesti