Grupacija za nautičku privredu i turizam PKS


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Grupacija za nautičku privredu i turizam PKS
ADRESA
Resavska 13-15, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Đorđe Radovanović
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Opis delatnosti
Grupacija za nautičku privredu i turizam, formirana 1992. kao jedna od prvih grupacija u PKS, izabrala je za novog predsednika Đorđa Radovanovića, direktora i vlasnika RTD Nautika iz Zemuna.

Predsednik Grupacije podneo je izveštaj o aktivnostima Grupacije u prethodnoj godini, posebno istakavši važnost osnivanja Klastera nautičkog turizma Srbije. Nautički turizam posebno dolazi u žižu interesovanja sa donošenjem Dunavske strategije Evropske unije. U prethodnom periodu bilo je potrebno donošenje regulatornih akata u vezi sa taksama na plovila. Predstavnik Grupacije učestvovao je u izradi Predloga pravilnika o minimalnim tehničkim uslovima za izgradnju, uređenje i opremanje nautičkih objekata i standardima za kategorizaciju marina, koji je u proceduri usvajanja. Urađeno je i istraživanje reke Save za potrebe nautičkog turizma i izradu Atlasa Save za nautički turizam.

U planu aktivnosti, koje će Grupacija za nautičku privredu i turizam pokrenuti preko Udruženja za turizam i ugostiteljstvo PKS, značajno mesto zauzima formiranje Informativnog centra za nautički turizam Srbije, koji ce biti deo sistema informisanja, koordinacije usluga i prihvata čamaca i jahti na svim plovnim rekama u Srbiji. Najavljeno je pokretanje inicijative za stvaranje uslova za aktivno korišćenje mreže kanala u Vojvodini za razvoj nautičkog turizma, kao i kategorizacija objekata.

U cilju stvaranja neophodnih sadržaja na obali, Grupacija je odlučila da pokrene inicijativu uređenja pravne regulative, kako bi potencijalnim investitorima bilo omogućeno da ulažu na zemljištu koje su prethodno zakupili.

Vesti