Inicijativa za Razvoj i Saradnju (IRS) Srbija Beograd


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Inicijativa za Razvoj i Saradnju (IRS) Srbija Beograd
ADRESA
Krunska 46, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Miodrag Nedeljković

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Filantropija
Opis delatnosti
IRS Srbija nastala je kao deo izlazne strategije "spin off" procesa, Španske nevladine organizacije, Movimiento por la paz – MPDL (Pokret za mir). Zaposleni u MPDL-u osnovali su lokalnu NVO, koja od 1-og. aprila 2008. godine sprovodi dvogodišnji program "Poboljšanje ekonomskih i socijalnih kapaciteta i jačanje produktivnih mreža i uknjučivanje u tržište rada, a naročito pomoć ugroženim kategorijama " finansiran od strane MPDL-a i Ministarstva spoljnih poslova Španije.

Osoblje IRS Srbija raspolaže višegodišnjim iskustvom stečenim u humanitarnim organizacijama i privrednim subjektima.

IRS Srbija u svojoj organizacionoj šemi ima otvorene kancelarije u Beogradu i Nišu. Kancelarijski prostor se iznajmljuje zasebno ili u saradnji sa organizacijama čiji su projekti u skladu sa programima IRS Srbija i gde postoji zajednički interes.

Pravni savetnici IRS Srbije poseduju znanja iz gotovo svih oblasti prava. Pravnog sistema zemalja u okruženju, (R.Hrvatska, R.BiH, R.Crna Gora kao i procedurama koje se primenjuju na teritoriji Kosova od strane UNMIK administracije, kao i pisanja predstavki pred Domom za ljudska prava. Osoblje pravne službe ima veliko iskustvo iz oblasti radno pravnih odnosa.

Program menadžeri imaju višegodišnje iskustvo u programima socijalne pomoći ugroženim kategorijama, programima prekvalifikacije, programima za započinjanje sopstvenog biznisa, organizaciji seminara, obuka.

Za proteklih 6 godina, zaposleni u IRS Srbija, predhodno ѕaposleni u MPDL-u su pružili besplatnu pravnu pomoć više od 10.000 korisnika i obavili programe prekvalifikacije za preko 400 korisnika

Vesti