ULUPUDS Beograd


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - Beograd
ADRESA
Terazije 26/II, 11000 Beograd

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Pobede na tenderima
Ličnosti
Opis delatnosti
Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije ULUPUDS jedinstvena je društvena vanstranačka organizacija i dobrovoljno profesionalno Udruženje koje stvara ambijent za slobodno delovanje nezavisnih umetnika Srbije. Kroz delatnost ULUPUDS-a nezavisni umetnici Srbije ostvaruju prava kako u domenu stvaralaštva tako i unapređenja socijalno-pravnog statusa.

ULUPUDS okuplja najeminentnije umetnike oko 1900 članova od kojih je 500 samostalnih umetnika koji su grupisani u devet različitih sekcija arhitektura slikarstvo i grafika primenjeno slikarstvo primenjena grafika ilustracija karikatura strip konzervacija i restauracija tekstil i savremeno odevanje scenografija i kostimografija dizajn grafički industrijski i vizuelne komunikacije umetnička fotografija keramika i staklo vajarska sekcija i sekcija za teoriju kritiku i istoriju umetnosti.

Galerije Udruženja su galerija SINGIDUNUM Knez Mihailova 40. i mala galerija SINGIDUNUM Uzun Mirkova 12 obe u Beogradu.

Godišnje ULUPUDS organizuje preko četrdeset samostalnih i grupnih izložbi kako u svojim tako i u iznajmljenim galerijskim prostorima.

Tradicionalne izložbe ULUPUDS-a su Majska izložba revijalna smotra radova svih sekcija i struka Udruženja održava se u maju-junu izložba novoprimljenih članova bijenale keramike Beograda bijenalne međunarodne izložbe Zlatno pero Beograda izložba ilustracija oktobar-novermbar Zlatni osmeh izložba karikatura oktobar-novembar međunarodna izložba keramike ŠOLJA beogradski krug Bijenale keramike i dr. ULUPUDS organizovano šalje radove na različite međunarodne manifestacije Praško kvadrijenale scenografije i kostimografije Bijenale ilustracije u Bratislavi i dr. i sarađuje sa srodnim organizacijama u oblasti kulture iz zemlje i inostranstva.

Osim izlagačke delatnosti ULUPUDS putem sopstvenog autorskog servisa umetnicima obezbeđuje uslove za nesmetano poslovanje.

ULUPUDS sarađuje sa srodnim organizacijama u oblasti kulture u zemlji i u inostranstvu izmenjuje predloge programe i dr.


Vesti