Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Leskovac


Mikro preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
CENTAR ZA RAZVOJ JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA DOO LESKOVAC
ADRESA
Pana Đukića 42, 16000 Leskovac
Odgovorno lice
Dragana Belenzada
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Pobede na tenderima
Isporučioci
Događaji
Finansije
Saopštenja
Opis delatnosti
Misija

Misija Centra je da inicira priprema i relizuje razvojne projekte na teritoriji Južne Srbije ostvarujući sinergijski efekat zajedničkog rada svih relevantnih društvenih grupa i pojedinaca ostvarujući maksimalni efekat korišćenjem limitiranih resursa i kapaciteta.


Vizija

Vizija Centra je da postane glavni koordinator razvoja svih opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga i da kao takav bude prepoznat od domaćih i međunarodnih razvojnih institucija. Centar će kroz partnerstvo sa lokalnim zajednicama institucijama i pojedincima postavljati standarde u komunikaciji i poslovanju insistirajući na zakonitosti javnosti u radu efikasnosti i racionalnosti zaštiti životne sredine i poštovanju ljudskih prava. Centar će podržavati projekte regionalnog i prekograničnog karaktera koji svojom realizacijom ostvaruju koristi za stanovnike u dva okruga. Centar će uspostaviti odnose saradnje sa regionima u zemlji i inostranstvu koji imaju kompatibilne strateške ciljeve ili svojim iskustvima mogu doprineti prevazilaženju razvojnih problema aktuelnih na Jugu Srbije.


U ispunjenju svoje misije i vizije Centar ima nekoliko strateških ciljeva prema kojima će usmeravati svoje operativne aktivnosti. Uloga funkcionisanje i pravac razvoja Centra će biti usmereni ka sledećim strateškim ciljevima

- Liderska uloga u procesu planiranja strateškog razvoja južne Srbije uz obezbeđivanje učešća najšireg kruga institucija i pojedinaca iz javnog civilnog i poslovnog sektora.

- Sistemski i racionalan pristup obezbeđivanju sredstava za implementaciju razvojnih projekata i realizaciju strateških prioriteta iz lokalnih nacionalnih i međunarodnih resursa finansiranja

- Udruživanje svih relevantnih aktera oko regionalnih projekata.

- Resurs stručnih kapaciteta informacija i instrumenata za realizaciju projekata društveno-ekonomskog razvoja definisanih kroz strateške prioritete.

Vesti