Ćirić agro MŽD d.o.o. Titel


Srednje preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
Intenzivna povrtarska proizvodnja u zasticenom prostoru (plastenička) odvija se u četiri plastenika ukupne površine od 2ha. Tokom čitave godine smenjuju se kulture. Rasad koji se rasadjuje je delom kupljen kao gotov proizvod, a delom je proizveden u našim plastenicima. Za rasad koji sami proizvodimo koriste se najsofisticiranije semenske kuće. Proizvodnja se menja od godine do godine u zavisnosti od tražnje tržišta, ali možemo reći da smo na tržištu poznati po proizvodima:

Zelena salata
Paprika babura
Paprika ljuta
Krastavac
Paradajz

Ideja za podizanje savremene plantaže jabuka rodila se 2011. godine. Da ideja preraste u delo pobrinuo se vlasnik Milan Ćirić koji je obezbedio sredstva i već 2012. godine krenulo se sa realizacijom projekta.
U proleće 2012. godine uspeli smo da zasadimo prvih 50ha plantaže. Ceo zasad je pokriven protivgradnim mrežama, irigacionim i fertirigacionim sistemima. Od sortimenta prioritet imaju dominantne sorte na svetskom tržištu i to: Golden Delišes, Greny Smith i Gala. Odlučili smo se za gustu sadnju 3,2 * 0,8m, što obezbeđuje 3904 sadnica po hektaru.
Želja za proširenjem nije izostala tako da već 2013. niče novih 70ha. Od novih sorti zastupljene su Fuji Fubrax i Red Jonaprince.
Ono čemu teži kompanija Ćirić Agro MĐŽ jeste da dostignemo površinu od 240ha zasada jabuke, naravno sve to ispraćeno kvalitetom i kvantitetom.