CEFE Srbija


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
CEFE je engleski akronim za Creation of Enterprises by Formation of Entrepreneurs i predstavlja skup instrumenata za obuku preduzetnika uz koji se koristi aktivan i dinamičan pristup radu i metode iskustvenog ucenja radi razvoja i poboljšanja menadžerskih i ličnih sposobnosti.
Glavni cilj CEFE treninga jeste razvoj preduzetničkih veština pomoću metodologije osmišljene da podstakne preduzetničko ponašanje i kompetencije u različitim situacijama.

CEFE Srbija

CEFE u Srbiji deluje preko Asocijacije CEFE trenera Srbije („CEFE Srbija“) dela CEFE International, međunarodne organizacije koja obuhvata preko 1700 partnerskih institucija i preko 3000 trenera širom sveta.

CEFE je u Srbiji prisutan od juna 2005. godine i od tada je obuku prošlo preko 150 ljudi: preduzetnika, potencijalnih preduzetnika, konsultanata, univerzitetskih profesora, studenata, srednjoškolaca, novinara, osoba zaposlenih u institucijama na lokalnom i republičkom nivou koje se bave razvoj i podrškom malih i srednjih preduzeća itd.
Misija

Misija Asocijacije jeste razvoj preduzetništva u Srbiji korišćenjem CEFE metodologije i saradnjom koja je uveliko razvijena sa zemljama u okruženju, kao i jačanjem regionalne i međunarodne CEFE mreže.

CEFE treninzi namenjeni su:

- potencijalnim preduzetnicima koji hoće da počnu svoj sopstveni biznis
- postojećim preduzetnicima koji hoće da poboljšaju svoje poslovne rezultate
- zaposlenima u institucijama koji rade na razvoju preduzetništva i malih i srednjih preduzeća
- svima koji žele da svoja teoretska znanja unaprede i obogate praktičnim iskustvom
Obuka je namenjena svima nezavisno od nivoa obrazovanja, pola i starosti i lako se prilagođava svim ciljnim grupama uključujući donosioce odluka i top menadžere. Prednost CEFE obuke je rad na praktičnim problemima zasnovan na principima akcije i eksperimentalnog učenja. Na taj način, učesnici postaju svesni svojih veština, slabosti i prednosti, vrednosti i motiva koje potom lakše i uspešnije primenjuju u svom poslovnom životu.