AlfaNum d.o.o. Novi Sad


Mikro preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
AlfaNum je inovativno preduzeće koje okuplja tim eksperata koji već 15 godina nastoji da približi svet savremenih govornih tehnologija širokom krugu korisnika.

U dosadašnjem periodu realizovane su softverske komponente za visoko kvalitetno prepoznavanje i sintezu govora na srpskom, hrvatskom i makedonskom jeziku. U razvoju ovih govornih tehnologija, koje su inicijalno bile namenjene slepima i slabovidima, AlfaNum je prvi u regionu. Više informacija o našim komponentama možete naći na stranama o proizvodima i uslugama, a kako one rade, možete videti kroz demonstracije.

Pored govornih tehnologija, AlfaNum se bavi kako razvojem i implementacijom proizvoda za osobe sa invaliditetom (OSI), tako i razvojem i implementacijom pozivnih centara, informacionih centara i baza podataka. Ako razmišljate o unapređenju svog sistema korišćenjem savremenih govornih tehnologija ili vam je potrebna neka druga stručna usluga, slobodno nam se obratite. Poverenje koje nam ukažete ispoštovaćemo do kraja.

Za prepoznavanje i sintezu govora više nije potreban poseban hardver. PC računari su postali dovoljno brzi i pouzdani, a i dovoljno jeftini, što daje mogućnost da prednosti govornih tehnologija budu dostupne sve većem broju korisnika. Specifičnosti južnoslovenskih jezika su velike, te je razvoj govornih tehnologija za svaki od njih vrlo izazovan zadatak. Pored toga, potencijalna tržišta nisu velika, što je dodatni razlog iz kog se nijedna svetska kompanija donedavno nije odlučila da krene u razvoj prepoznavanja i sintezu govore na srpskom i njemu srodnim jezicima. AlfaNum je na vreme prepoznao ovu stratešku prednost, krenuo u sopstveni razvoj i ostvario rezultate koji danas imaju široku komercijalnu primenu.

Sve CTI aplikacije na teritoriji bivše Jugoslavije koje se oslanjaju na govorne tehnologije na srpskom jeziku naše su delo. Danas u Srbiji i ostalim bivšim jugoslovenskim republikama postoji više stotina telefonskih linija na kojima PC računari automatski primaju telefonske pozive i u govornoj komunikaciji pružaju tražene informacije i usluge pozivaocima.

Naučno-istraživačkim radom u okviru AlfaNum tima bavi se grupa nastavnika i saradnika Katedre za telekomunikacije i obradu signala Fakulteta nehničkih nauka u Novom Sadu. Više detalja o tome možete naći na stranama projekta AlfaNum.