Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd d.o.o.


Mikro preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
Nacionalna agencija za regionalni razvoj je osnovana 2009. godine Odlukom Vlade Republike Srbije kao javna agencija za obavljanje razvojnih, stručnih i regulatornih poslova regionalnog razvoja.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj je ključni činilac u kreiranju i implementaciji nacionalne politike održivog regionalnog razvoja. Svoju ulogu ona vrši putem predlaganja i realizacije mera podrške, implementacijom razvojnih projekata i pružanjem podrške razvoju partnerstava.

U nadležnosti Nacionalne agencije su priprema, sprovođenje i evaluacija razvojnih dokumenata, projekata za unapređenje infrastrukture, razvoj privrednih društava i preduzetništva, akreditacija i koordinacija regionalnih agencija i međunarodna i međuregionalna saradnja. Ciljevi koje pred sobom ima Nacionalna agencija usmereni su na ostvarivanje privrednog rasta, zapošljavanje, razvoj moderne infrastrukture, stvaranje i jačanje partnerstava, a sve zarad ravnomernog regionalnog razvoja.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj svoje aktivnosti i programe obavlja kroz tri pravca delovanja: upravljanje infrastrukturnim projektima, podrška razvoju privrednih društava i preduzetništva i učestvuje u izradi pravnih akata i razvojnih dokumenata i izgradnji institucionalne infrastrukture za realizaciju politike regionalnog razvoja.