IAA Međunarodno udruženje propagandista Beograd


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
Profesionalno udruženje IAA Serbian Chapter je posvećeno promovisanju slobode komercijalnih komunikacija uz poštovanje etičkih standarda struke, odnosno zaštite potrošača.

Asocijacija predstavlja interese svih disciplina u oblasti marketinških komunikacija – oglašivača, agencija i medijskih kompanija. Pored promocije slobode oglašavanja i jačanja profesionalnog pristupa i kulture oglašavanja, IAA je važan faktor u definisanju zakonskih i samoregulativnih akata.

Budući da je srpski ogranak deo svetske mreže International Advertising Association, članstvo u njemu podrazumeva mogućnost razmene znanja, iskustava, tzv. dobre prakse. Asocijacija je inicijator više projekata koji su usmereni na podsticanje razvoja marketinške industrije u Srbiji u sferi edukacije, regulative i samoregulative, regrutacije mladih članova, itd.

Srpski ogranak IAA danas okuplja preko 100 članova. Svi članovi ogranka automatski su pretplaćeni na izdanja kao što su: The Internationalist Magazine, IAA Intelligence i EU Insight. Takodje postoje tzv. “benefit paketi” koji se dobijaju pri pretplati na Adforum, Adweek i Adfolio. Pored toga, redovno dobijaju Nielsenov kvartalni izveštaj – A2/M2 (skracenica od Anytime Anytime Media Measurement) Three Screen Reporta – tiče se podataka o konzumaciji televizije, interneta i moblinih telefona u Americi, kao i sva druga istraživanja koja se sprovodeza potrebe IAA Global ili IAA Serbian Chapter. Članovi su u mogućnosti da prisustvuju, po privilegovanim uslovima, svim seminarima i konferencijama iz oblasti marketinga i komunikacija koje organizuje naša organizacija u svetu i Srbiji.