PEPERMINT d.o.o. Zagreb


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
PEPERMINT d.o.o. za organizaciju promotivnih događanja Zagreb
ADRESA
Heinzelova 62/a


, 10000 Zagreb
Odgovorno lice
Boris Kovaček, Direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Pobede na tenderima
Događaji
Opis delatnosti
U početku bješe DA! agencija koja je okupljala vesele event managere i organizirala najbolje evente u regiji. Shvatili su da na tržištu na kojem rade mogu napraviti jako puno zanimljivih stvari sa iskustvom koje su sakupljali godinama. Poželjeli su posložiti stvari na jedan drugačiji način, iskoristiti svoje znanje i pružiti nešto novo, svježe marketinškom tržištu. Uvidjeli su naime, da nekada postoje problemi za koje ni klijenti nisu shvatili da postoje i odlučiše se uhvatiti u koštac upravo s takvim „nepostojećim“ problemima. U stvari željeli su preduhitriti posljedice problema za koji još nismo shvatili da postoji. Shvatili su da dobra ideja uz poznavanje pravila tržišta i izvrsnost izvedbe može napraviti čuda i da se na sličan način može pristupiti i rješavanju problema u raznim industrijama i sferama društva, a ne samo u marketingu.

Prvo nastade Weekend Media Festival koji je okupio sve medijske magove, znatiželjnike i skeptike, na kojem se učilo, promišljalo, družilo, pomalo i zabavljalo. Zapravo, puno se zabavljalo zadnjih ljetnih dana u prekrasnom Rovinju s temom sadašnjosti i budućnosti medija. Može li još bolje, zapitali su se manageri?

Već su slijedeće godine na to pitanje odgovor dale kolege, klijenti, prijatelji, idoli, novinari, producenti, veliki igrači na tržištu kao i mladi studenti željni znanja. Weekend Media Festival potvrdio je svoju poziciju, a medijski znalci već su najavili svoj dolazak i dogodine.

Dosadilo je DA! managerima na raznim događanjima, TV programima, duplericama i plakatima gledati i slušati jedne te iste pjevače i bandove, jednu te istu publiku. Odlučiše unijeti malo svježine na scenu i osmisliše tako zabavnu malu priredbicu koju, što iz sentimentalnih, što iz humorističnih razloga, nazvaše Minival (naime neki su tu i tamo radili u Kulušiću). I evo, danas pobjednik ovog urnebesnog festivala svira na turneji sa Reimsteinom, nastupa na T-Mobile In Music Festivalu sa najvećim svjetskim zvijezdama i prepričava doživljaje svojim prijateljima iz razreda… Neki im ne vjeruju, ali nema veze.

Sve je to vrijedno trajne dokumentacije, a snimače i videovrpce nitko više i ne pamti. Mobitel, gle čuda, bi prva stvar koje se nađe pri ruci pa nastade Plavi zub, prvi festival filma snimljenog mobitelom. Svidio se festival i našim dragim susjedima Slovencima i tako postao internacionalan. Tko zna, možda ova trodimenzionalna, plava bića što jašu na zmajevima jednog dana mobitelom snime neki zanimljiv uradak i pošalju na festival. Nema razloga da se ograničavamo samo na našu galaksiju.

Nisu ni bili ni svjesni da je ideja o agenciji sa potpuno svježim pristupom rođena. Sljubila se ideja s ljudima i rodio se Pepermint! Ime je došlo, nekako, samo po sebi.

Težeći za svojom kreativnom slobodom Pepermint su se manageri odselili iz roditeljskog DA! doma, ali uz obećanje da će uvijek biti tu negdje da si pomognu lijepom riječju, savjetom, kreativnim rješenjem, novim klijentom, produkcijskom inovacijom i agency feeom.

Pepermint managetri našli su svoje mjesto u DK grupi koja znanje ima u malom prstu: kreativni koncepti, produkcije reklama, snimanje sapunica, PR mudrovanje i Internet svemir…sve im je na dohvat ruke.

Vesti