JUBANKA A.D. BEOGRAD - privredno društvo obrisano iz registra


Veliko preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
JUBANKA A.D. BEOGRAD - privredno društvo obrisano iz registra
ADRESA
Kralja Milana 11
, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Aleksandra Erdoglija, predsednik IO
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Pobede na tenderima
Događaji
Ličnosti
Filantropija
Opis delatnosti
Ime Jubanka poznato je srpskom finansijskom tržištu još od polovine XX veka. Jubanka A.D. Beograd je osnovana 1956. godine, kao glavna filijala Jugoslovenske banke za spoljnu trgovinu, da bi se tokom svog dugogodišnjeg postojanja transformisala više puta. Od 1991. godine posluje pod imenom Jubanka.



U periodu do 2005. godine Jubanka predstavlja jednu od vodećih banaka u srpskom bankarstvu, rangirana među prvih 10 banaka na tržištu, sa razgranatom poslovnom mrežom od 90 poslovnih jedinica u 60 gradova Srbije. U februaru 2005. godine, Jubanka je prodata grčkoj Alpha Bank AE. Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora, vrednog 152 mln EUR završena je prva privatizacije srpske banke u državnom vlasništvu.



Tradicija i visoko edukovani kadar pokazali su se kao dobitna kombinacija. Banka je nastavila da unapređuje svoje poslovanje i širi mrežu poslovnica u nameri da njene usluge u svakom trenutku budu dostupne klijentima.



Od aprila 2017. godine, potpisivanjem Ugovora o preuzimanju 100% akcija Alpha Bank Srbije u vlasništvo AIK Banka a.d., Banka svoje poslovno ime menja u Jubanka a.d., čime se i simbolično potvrđuje njen povratak u društvo banaka sa domaćim kapitalom

Vesti