Predstavništvo njemačke privrede u BiH - AHK Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
DEUTSCHER INDUSTRIE - UND HANDELSKAMMERTAG BERLIN SR NJEMAČKA / PREDSTAVNIŠTVO NJEMAČKE PRIVREDE U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo
ADRESA
Fra Anđela Zvizdovića 1 / B19
, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Sven Thorsten Potthoff, direktor
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Pobede na tenderima
Događaji
Opis delatnosti
AHK se u Bosni i Hercegovini sastoji od dvije organizacije koje sjede pod jednim krovom: Predstavništva njemačke privrede u BiH i udruženja Wirtschaftsverein BiH.
Predstavništvo njemačke privrede u BiH zvanični je predstavnik njemačke privrede u zemlji i prva kontakt adresa za njemačke firme koje su zainteresovane za bh. tržište. Glavni zadatak Predstavništva u Sarajevu predstavlja pružanje podrške njemačkim i domaćim firmama pri pribavljanju relevantnih informacija o privredi. Njemačka ambasada, agencija za promociju investicija i izvoza „Germany Trade & Invest“ (GTAI) i Njemačko društvo za internacionalnu saradnju (GIZ) su pritom neki od najznačajnijih partnera.
Njemačkim i bosanskohercegovačkim firmama dodatnu podršku pruža udruženje Wirtschaftsverein BiH koje fungira kao zastupnik interesa njemačke privrede prema politici i administraciji i svojim članovima pruža platformu za razmjenu informacija i iskustava. Udruženje trenutno broji više od 150 članova.

Vesti