NavMenu

Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazuje da kozmetički brendovi moraju biti transparentniji u oblasti održivosti

Izvor: eKapija Sreda, 24.03.2021. 11:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/silviarita)Ilustracija
Devet od deset kupaca kozmetičkih proizvoda u Velikoj Britaniji, tačnije 87%, nisu čuli za termin cirkularna ekonomija. S druge strane, 88% potrošača tvrdi da im je u kupovini proizvoda za ličnu negu važna kategorija održivosti, ali da brendovi nisu dovoljno transparentni. Do ovih podataka došla je agencija Pull koja je sprovela istraživanje javnog mnjenja u Velikoj Britaniji o ekološkim stavovima korisnika kozmetičkih proizvoda.

Samo 9% ispitanika nije bacilo višekratnu posudu, već je iskoristilo mogućnost da je vrati proizvođaču za ponovno punjenje, a 15% kupaca želi da se poveća broj mesta u radnjama u kojima mogu dopuniti pakovanja.

Za 70% ispitanika nisu od pomoći tvrdnje proizvođača o održivosti, a skoro svi se slažu da brendovi moraju biti transparentniji u ovoj oblasti. Vođa brend strategije u Agenciji Pull Clare Rance primećuje da je održivost postala ključni element marketinga nekih brendova za lepotu i ličnu negu, pogotovo kad targetiraju mlađe generacije.

- Ali istraživanje pokazuje da mnogi od njih imaju još mnogo da urade na ovom polju. Činjenica da je malo potrošača čak i čulo za termin cirkularna ekonomija ne pomaže cilju, ali proizvođači mogu da se fokusiraju na motivisanje ponašanja koja potrošači ne praktikuju, poput vraćanja posuda proizvođaču za punjenje ili recikliranje - kaže Clare Rance.

Istraživanje je ipak pokazalo da raste svest o reciklaži. Tako je 45% ispitanika reklo da traže simbole za reciklažu na pakovanjima kozmetičkih proizvoda. Ali, drugi simboli poput sertifikata Soil Association koji se izdaje za organske proizvode i Ecocert koji se izdaje za prirodnu i organsku kozmetiku, manje su poznati među kupcima.

- Potrošači traže dokaze održivog pristupa kao što su sertifikati da proizvod nije testiran na životinjama, ali većina sertifikata im ostaje van vidokruga što sugeriše da ove organizacije moraju raditi više na promociji svojih napora. Takođe, kozmetički brendovi treba da vide održivost kao šansu da se bolje povežu sa svojim mušterijama. Svi smo videli kako su zatvaranje i karantini 2020. godine imali pozitivni uticaj na životnu sredinu. Potrošači očekuju od brendova da daju sve od sebe da se stvari pomere u pravom smeru - rekla je Rance.

M. D.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.