NavMenu

Amazonove nove eko kutije mogu da se pretvore u igračke

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.07.2020. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Morning Brew)
Amazon, najveća svetska platforma za onlajn kupovinu, predstavio je nove ekološke kutije koje se mogu ponovo upotrebiti pre recikliranja. Novim pakovanjima će se naročito obradovati deca i mačke, jer se od kutija mogu napraviti kućice za mačke, ali i raznovrsne igračke, poput raketa, robota, automobila.

Nove kutije napravljene su sa manje materijala u okviru programa kompanije "manje pakovanja, više osmeha". Isporuka u ovim kutijama počinje u toku nedelje, a biće dostupna samo za određene proizvode.

- Znamo da mušterije vole da budu kreativne i da na različite načine ponovo upotrebljavaju naša pakovanja. To nas je inspirisalo da napravimo novu vrstu pakovanja – navodi se u saopštenju kompanije.

U Amazonu podsećaju da su poslednjih godina smanjili težinu pakovanja za 33%, čime su uštedeli materijal potreban za 1,5 milijardi kutija. Inovacije u oblasti pakovanja su jedna od aktivnosti koje Amazon preduzima sa ciljem da do 2040. godine postane ugljenično neutralna kompanija, deceniju ranije nego što propisuje Pariski sporazum o klimatskim promenama. Takođe, prošle godine, Amazon je napravio potpuno reciklabilne koverte i do sada je 190 miliona takvih koverata isporučeno kupcima u SAD.


Uprkos naporima, kompanija se često nalazi na udaru zagovornika za zaštitu životne sredine. Samo prošle godine, Amazon je isporučio 3,5 milijardi paketa širom sveta što je ogroman udarac za životnu sredinu, iako se većina pakovanja reciklira. Zato je kompanija uvela posebnu uslugu Amazon dan koja omogućava redovnim korisnicima da izaberu jedan poseban dan za dobijanje nedeljnih pošiljki. Na taj način, smanjuje se količina kutija za slanje, kao i broj isporuka.

M. D.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.