NavMenu

(BC Bilten) Tips & Tricks - 10 Web saveta za preduzetnike

Izvor: BC Bilten Ponedeljak, 05.02.2007. 15:20
Komentari
Podeli

Verovali ili ne, skoro polovina malih preduzeća u SAD još uvek nema web sajt. Činjenicu da skoro 25 miliona ovakvih preduzeća u SAD odnosno 46% nema web sajt potvrđuju podaci istraživačke kompanije Kelsey Group iz Princetona NY.

’’Kada potrošači traže proizvod, najčešće odlaze na web prezentacije’’ kaže Jed Alpert, potpredsednik u sektoru marketinga kompanije WebCollege koja je provajder online medija tehnologije sa sedištem u New Yorku. Prema njegovim rečima, veliki procenat prodaja koje se obave u prodavnicama su rezultat online pretraživanja.

Web sajtovi omogućavaju da se čak i male kompanije u virtuelnom prostoru takmiče sa biznis gigantima.

BC Bilten donosi deset saveta koji mogu pomoći i najmanjim kompanijama u njihovoj nameri da kreiraju svoju web prezentaciju.


1. Ne odustajte i pored konkurencije. U virtuelnom svetu možete da stojite rame uz rame sa svojim najvećim konkurentima. To znači da postoji ogromna mogućnost da se otkrije šta vi radite bolje od drugih. U virtuelnom prostoru su svi jednaki.

2. Postavite verodostojan sajt. Ovo je naročito važno za mala preduzeća. Na primer, jedan porodični restoran je istakao na svojoj web prezentaciji koliko dugo posluje sa ciljem da nove mušterije imaju osećaj da su napravile pravi izbor-našle su restoran sa dugom i uspešnom tradicijom poslovanja.

3. Obezbediti detaljne informacije. Neka web sajt bude način na koji ćete demonstrirati svoj biznis vašoj ciljnoj grupi potrošača.

4. Pojednostavnite proces kupovine. Svaki mali biznis pokušava da proda nešto, bilo da je to proizvod, usluga ili ideja. Pomoću web sajta ćete omogućiti vašim kupcima da dođu do vaših proizvoda ne izlazeći iz svojih domova.

5. Poboljšajte odnose sa kupcima. Stalni e-mail kontakt sa kompanijom, mogućnost naručivanja i rezervacija su stvari koje se lako i brzo obavljaju online. Na taj način olakšavate kupovinu svojim mušterijama a oni to cene i zato vam i ostaju verni vašem brendu.

6. Podstaknite kupce da troše. Pokretanjem online, biznisa ne samo da povećate prodaju, već pomoću sajta informišite svoje kupce, činite ih zadovoljnim i navodite ih na ponovnu kupovinu.

7. Sa nacionalnog tržišta proširite se na svetsko. Postavljanjem online sajta stvara se mogućnost da potencijalni kupci širom sveta dođu brže i lakše do vas i vašeg biznisa.


8. Nabavite podatke o svojim kupcima. Morate znati ko su vaši kupci, to je naročito važno za male preduzetnike. Podaci o vašim kupcima koji su dobijeni pri njihovoj Web kupovini pružaju informacije o tome ko su i odakle su.

9. Promovišite brend. Vaš sajt vam omogućava da niste geografski ograničeni na malo tržište. Pomoću sajta promovišete svoje ime i proizvode širom sveta.

10. Neka vaš sajt navede klijente da dođu u vašu kompaniju, radnju ili prodavnicu. Bez obzira kojim se poslom bavite, kvalitet vašeg sajta može vrlo lako namamiti kupce da dođu i u vašu radnju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.