NavMenu

(BC Bilten) Ako ne znate odgovarajuću dužinu sakoa ili rukava, nikada se nećete dobro obući

Izvor: BC Bilten Petak, 15.04.2005. 14:20
Komentari
Podeli

Alan Flaser, jedan od najprestižnijih kreatora i stilista za muškarce u Americi, knjigom „Stil i muškarac“pokušao je da demistifikuje muško oblačenje. „Da biste bili otmeno obučen muškarac morate naučiti dosta detalja. Najviše se bavim problemima koje muškarci imaju pri svakodnevnom odevanju“ – kaže on. Flaser stalno savetuje muškarce kako da nauče da nose tamno odelo jer smatra da je to osnova dobrog stila. „Ako ne znate odgovarajuću dužinu sakoa ili rukava, nikada se nećete dobro obući. Muškarci treba da znaju da rukav jakne treba da bude dužine do mesta gde se zglob spaja sa šakom. Po ovome se izdvaja sofisticiran muškarac“ - smatra Flaser.

On tvrdi da je većina muškaraca sposobno za dobro uklapanje odeće ukoliko ih prodavac dobro posavetuje. U vremenu kada je vizuelni utisak veoma važan, Flaser ističe da muškarci koji su dobro obučeni imaju više samopouzdanja i ostavljaju bolji utisak. On u svojoj knjizi navodi 200 najboljih prodavnica muške odeće u svetu. Za BC Bilten izdajamo neke savete.

1. Nikada nemojte žrtvovati komfor zbog stila.

2. Donja ivica muškog sakoa treba da je u visini zglavka palca kada je ruka spuštena sa strane.

3. Jedan i po santimentar okovratnika košulje trebalo bi da izviruje iznad okovratnika jakne.

4. Važnije je uklopiti čarape sa pantalonama nego sa cipelama.

5. Dobro uklopljen prsluk treba da bude dovoljno dug da njegovo peto dugme pokriva struk pantalona. Nogavica pantalona treba da pokriva dve trećine cipele i da bude dovoljno dugačka da dodiruje cipelu pri hodu.

6. Leptir mašna koja prevazilazi širinu lica ili okovratnika čini da muškarac izgleda kao upakovani poklon.

7. Tajna lepog struka i kukova su kaiševi. Nije dovoljno imati jedan crni i jedan braon kaiš. Svaki kaiš mora da se uklopi sa cipelama. Muškarci od stila uz svake cipele imaju odgovarajući kaiš.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.