NavMenu

(BC Bilten) Muškarci - kako uskladiti odelo sa cipelama

Izvor: BC Bilten Petak, 08.04.2005. 12:24
Komentari
Podeli

Kupili ste novo odelo i spremate se da krenete na važan poslovni sastanak. Spustite pogled na dole i primetite da ipak nešto nedostaje. Vaši poslovni partneri svakako će „baciti pogled“ i na vašu obuću. Kada neko pogleda u vaše cipele, mnogo toga može saznati o vašem stilu i sklonosti ka detaljima.

- Prvo pogledajte boju vašeg odela. Crne cipele idu najbolje uz crna, teget i siva odela svih nijansi. One su praktične u svim prilikama. Braon cipele idu uz odela bež i oker boje.

-U najformalnijim prilikama nosite cipele sa pertlama. Mokasine i ostale cipele bez pertli ne priliče važnim poslovnim sastancima i svečanim prilikama. Poželjno je da pertle budu horizontalno pertlane, a ne cik-cak kao kod patika.

- Za neformalne i opuštenije prilike možete obući zatvorene cipele bez pertli ili mokasine. Mokasine sa kićankama i resama izgledaće još neformalnije i znatno su van poslovnog stila.

- Uz odela se nose uglavnom uglancane i sjajne kožne cipele. Obuća od prevrnute kože ne nosi se uz poslovna odela.

- U poslovnom svetu važnije je da đon cipele bude od kože, a ne od gume.

- Ukoliko vaš posao zahteva stalno nošenje poslovne garderobe najbolje bi bilo da investirate novac u dva para skupljih cipela koje će izgledati dobro uz sva odela. Važno je da cipela ima kvalitetan đon i petu kako se ne bi brzo izlizali.

- Boja cipela uvek mora da bude u skladu sa bojom kaiša.

- Uvek izaberite tanke čarape koje idu uz boju vaših pantalona. Kada nosite bež odela nastojte da se boja čarapa slaže sa bojom cipela koju nosite.

Tagovi:
PR aktivnosti
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.