NavMenu

(BC BIlten) Redizajnirajte Vašu firmu, Vaše lidere, zaposlite žene-lidere, dođite na seminar

Izvor: BC Bilten Petak, 17.02.2006. 14:21
Komentari
Podeli

Tom Piters, jedan od najuticajnijih gurua menadžmenta današnjice održaće 14. marta jednodnevni seminar u Bukureštu pod nazivom „Re-imagine: Business Excellence in a Disruptive Age. Kako biste bolje upoznali ovog modernog mislioca BC Bilten Vam prenosi njegov nedavni intervju za radio McNews.

U Vašoj knjizi kažete da je najveći zadatak i odgovornost privatnih kompanija ili organizacija da se redizajniran, reorganizuje? Šta zapravo vaša poruka Re-imagine znači za Vas?

Osnovna ideja je da je svemu potrebno ponovo osmišljavanje - od edukacije mladih pa sve do načina na koji vodimo ratove. Reorganizacija je potrebna svakoj instituciji. Možete me nazvati robom načina mišljenja Silikonske doline, ali to je prava istina.

Tehnološke promene dramatično menjaju svet koji mi poznajemo.

Koje osobe poštujete kao lidere?

Divim se ljudima kao što su Leri Elison iz kompanije Oracle, Skot Meknili iz kompanije SunMicrosystem i naravno Stivu Džobsu i kompanije Apple. Oni su odlični biznismeni. Svaki od njih se svakog jutra budi sa idejom da može da promeni svet.

Šta zamerate današnjim liderima kada je reč o pružanju šanse mladim ljudima?

U vremenu stalne promene globalne ekonomije verujem da je menadžment nešto više od osposobljavanja buduće radne snage. Menadžment je davanje mladim ljudima da preuzmu kontrolu i kreiraju te promene. Iznerviram se kada vidim fotografiju nekog borda direktora na kojoj su svi sedi.

U svojoj knjizi takođe govorite da bi bilo bolje da se žene nalaze na visokom položajima u kompanijama za koje rade. Zbog čega to tvrdite?

Samo osam žena se našlo među 500 direktora Fortune liste, što ukazuje da tu nešto mora da se promeni. Žene su te koje umeju da kontrolišu tržište, one poseduju veštine pravog vođe.

Skoro sve hijerarhije su predviđene za muškarca, ali žene svojim smislom za organizaciju posla - multitaskingom i osećajem za uspostavljanje i održavanje odnosa mogu uspešnije da vode kompaniju. Trenutno je 50% žena na mestima rukovodioca razvojnih odeljenja, više od 50% žena je na čelu sektora za ljudske resurse, a najznačajnija mesta zauzimaju i u sektorima finansijskih usluga. Zato sam siguran ako kažem da je osam mali broj žena na Fortune listi.

14. mart – seminar „Re-imagine: Business excellence in a disruptive age“ - Tom Peters, Bukurešt, Rumunija, hotel Marriot, Grand Ballrom, kotizacija: 500 evra

Partner seminara za Srbiju i Crnu Goru: Bovan Consulting. Više informacija i prijava na mejl: consulting@bovan.co.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.