Izvor: eKapija | Ponedeljak, 14.09.2020.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zašto sagledavanje poslovnih problema i upravljanje projektima treba prepustiti konsultantima?

Mićo Mojsić
Mićo Mojsić (Foto: Ivana Milenković)
Kompanije i vlasnici biznisa svakodnevno se suočavaju sa najrazličitijim problemima čija rešenja ponekad ne vide jasno. Sa druge strane, postoje konsultantske firme čiji je cilj da drugim kompanijama u poslovanju olakšaju put.

Avisa consulting članica je Naučno–tehnološkog parka Čačak i firmama obezbeđuje savetovanje u vezi sa poslovanjem i upravljanjem.

- Konsalting podrazumeva usmeravanje i pružanje operativne pomoći u poslovanju preduzetnicima, privrednim društvima, različitim organizacijama pa čak i startapima. Svi oni ispred sebe imaju različite izazove. Naš posao je da te izazove sagledamo i da napravimo detaljan plan u kojem smeru treba ići da bi se usmerilo i unapredilo poslovanje – kaže Mićo Mojsić, direktor kompanije.

Za preduzeća koja već regularno posluju, Avisa consulting radi finansijsku analizu poslovanja, kontroliše troškove, ispituje tržište i, što je najizazovnije, pronalazi nove dobavljače i potencijalne kupce ili naručioce roba ili usluga.

- Veoma je širok spektar poslova koje obavljamo i oni zavise od više faktora: od organizacije, veličine preduzeća, oblasti u kojoj preduzeće posluje, strukture kapitala itd. U skladu sa tim, razlikuju se i izazovi koji se u poslu nameću. Mi smo dovoljno široki da možemo da na konstruktivan način sagledamo poslovne procese različitih industrija i da, u tom smislu, optimizujemo poslovne procese, otklonimo poslovne rizike i unapredimo poslovnu organizaciju - objašnjava Mojsić.

Jedna od oblasti usluga koje ova firma pokriva je i posredovanje u radu sa bankama u sferi pružanja konsultacija za odabir usluga, najpovoljnijeg platnog prometa, elektronskog bankarstva i mobilnog bankarstva deviznog i dinarskog platnog prometa. Pored ovoga, predviđena je i podrška u radu sa bankama, fondovima i drugim finansijskim organizacijama u vezi sa dobijanjem kredita, reprogramom starih obaveza kao i garancijskim poslovima.

U okviru naučno – tehnološkog parka, Avisa pomaže novim biznisima da na najefikasniji način realizuju i komercijalizuju svoje proizvode i usluge. Pruža podršku kroz usluge istraživanja tržišta, pronalaženja izvora finansiranja, pravljenja prezentacija, upravljanja projektima i praćenja i kontrole dokumentacije.

Milica Banović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.